Snö!

Idag är det min lediga tisdag! O gud vad skönt, kanske du tror som läser det här men detta betyder inte att jag bara ska få ha en ledig dag mitt i veckan och bara jobba fyra dar, nej nej ledig tisdag betyder jobba lördag. Hatar o jobba lördagar!
Men nu när det är såhär snöigt o härlig så e de ganska skönt o bara kura ihop sig inomhus. Älsklingen e sjuk oxå så jag har ju nån att pyssla om :)

Jaha lite uppdateringar sen sist: I  fredags va det kaos på jobbet, två pers va sjuka o det va ganska mycke folk så jag skulle hjälpa till i köket o klantig som jag är så lyckas jag naturligtvis skära mig i fingret o det blödde igenom hela tiden så jag ringde mamma o frågade om jag måste ta en stelkramsspruta, antagligen inte eftersom det inte var en gammal rostig spik jag skar mig på men ändå, vart lite orolig. O för en gpngs skull så var det min hypokondriska pappa som sa till mamma att det antagligen inte var nån fara, mamma lät mer tvekande. O nu ska mamma börja läsa min blogg oxå så tänkte lägga ut ett foto på fingret som de ser ut nu efter som jag inte träffat mamma. Det håller ju på o läker nu så ser ju inte så farligt ur längre.


Aja var i alla fall ute med Zofie i fredagskväll. Vi va faktiskt på fellows, nästan stureplan. Självklatr infixade annars hade nog inte nån av oss kommit in, inte direkt våran grej. Störda vakter o så men annars va det okej. Det tyckte inte Zofie för det va nån som tafsade på henne men annars va musiken rätt bra iaf.

I lördags var det halloween igen, jag lovar! På morgonen vaknade b¨de jag och jocke av att det lätt jättehögt i köket, typ som att alla våra pantburkar som vi har där föll i golvet, o det brukar låta skumt från köket på nätterna men inte som det här. Sen somnade vi i alla fall om och tänkte inte mer på det förrän på kvällen då jag kom på att ingen påse hade ramlat ned i köket. Jag blev jätterädd o sen fortsatte det med att jag såg nått vitt i taket flasha förbi, jocke tyckte nån gick förbi hans spegelbild i fönstret och när jag bäddade upp sängen och skulle sova så hade nån vänt på min kudde. Den har nämligen olika text på varje sida så jag Vet att nån har vänt på den. Spooky!  Så på söndan när jocke skulle iväg på kvällen åkte jag till Elin. Aldrig att jag sover här själv efter det där!

Aja nu ska jag spela mitt nya psp spel, hehe. Urban chaos, hittade de inte på pc så får väl bli på psp, nördig? nej då inte alls!

Är det jag som är tråkig eller finns det inte så mycket kul här i världen!?

På tunnelbanan hem idag fubderade jag på en sak: Vad är jag intresserad av egentligen? Skulle jag svara snabbt skulle jag nog säga typ: "öhmm,,ja kanske att träffa kompisar och vara med pojkvännen". Men det är ju inget riktigt svar, det är ju sånt man bara säger för att alla andra säger det, i alla fall alla som inte har en "riktig" hobby som typ att spela fotboll, dansa, måla, sjunga o.s.v. Och dom som varken har vänner eller pojkvän/flickvän svarar antagligen att dom tycker om att läsa o kolla på film. Men det gör inte jag så det kan jag inte svara. Så vad ska jag svara då? Vad är jag intressera<d av egentligen? Vad vill jag ägna mitt liv åt? Visst att jag tycker om att vara med min pojkvän och mina kompisar stämmer ju men kan man kalla det för ett intresse? Det kanske man kan men det är ju inte något man kan försörja sig på direkt eller pyssla med hela livet som heltidssysselsättning. Men kanske på fritiden?

Hur som helst så känner jag att jag måste ta reda på vad jag vill jobba med i resten av mitt liv, vad tycker jag är kul? Vad ska jag lägga ned typ 3-4 år av mitt liv på att utbilda mig till? Jag tycker varken om barn, djur, bilar, båtar, mode, snobbiga kontorsnissar, fabriksjobb, design, böcker, IT, pengar,resor,språk eller sprutor. Inte heller skulle jag vilja vara hemmafru (om den möjligheten nu, vilket inte är troligt, skulle dyka upp). Vad är jag intresserad av då? Förut tyckte jag om teater och det gör jag fortfarande men det har gått så länge sen så jag skulle nog inte ens kunna improvisera längre känns det som. Jag har ju inte ens fantasi till att skriva nånting vettigt på den här sidan längre, om jag nånsin har haft det. Nej, det känns verkligen som att jag har tappat så mycket sen jag slutade trean. Jag jobbar liksom på ett café mitt i city med en lön som är mindre än en dagisvikarie utan förskolelärarutbildning har. Kanske skulle det vara lite coolt att jobba på ett café utomlands, typ i italien i nån liten by eller i paris mitt utanför eifelltornet, men att slita som cafébiträde på sergelgatan, nej tack där kan man inte stanna för evigt! Kanske är jag kräsen? För ett år sedan var min absoluta dröm att jobba som skådespelerska (vilken den iof fortfarande är) men det realistiska alternativet var att jobba i en butik eller på ett caf´e resten av livet. Den åsikten är numera helt bortblåst och j ag har faktiskt sökt till högskolan i vår.

Psykolog eller socionom. Ja, det har jag sökt. Men  är det nått jag verkligen vill slita i 3-4 år för att sedan jobba med tills jag går i pension (om jag blir så gammal dvs)? Jag vet inte. Jag har alltid hatat psykologer och inte förstått mig på dera jobb men efter att ha läst Psykologi A på gymnasiet har min inställning förändrats, iaf för själva ämnet psykologi. Det är nog det jag tycker är det mest intressanta, iaf just nu. Man kan ju hoppas att jag tycker det om 4 år också, om jag nu skulle komma in på detta programmet vilket jag inte tror efter som man måste ha 20.0 och värsta arbetsintyget. Men men man kan ju alltid hoppas på en reservplats... Socionom då? Var kom det ifrån? Att hjälpa kriminella eller emos på plattan? Är det nått för mig? Jag vet ärligt talat inte? Jag vet inte varför jag sökt till det programmet men jag antar att jag blivit påverkad av folk omkring mig plus att det är väl så nära psykolog som man kan komma om man vill ha ett 9-17 jobb vilket jag vill, jag hatar att jobba kvällar och helger!

Hur som helst så kanske jag inte kommer in på någon av mina utbildningar och det kanske vore skönt, då skulle jag slippa ställas inför antagligen det viktigaste valet i mitt liv, att välja jobb för resten av livet. Visst kanske jag kan omutbilda mig, men hur kul är det att börja plugga igen efter typ 30? Nej, just det! 

Så nu är det bara att vänta och se, så länge kan jag ju fortsätta fundera på vad jag vill göra i livet! 


Alldeles Alena

Idag är det städ och tvättsöndag och jag är alldeles ensam. Jocke är borta och spelar fotboll och badminton.
Lite ensamt men ändå skönt att vara själv ibland och söndagar är bästa dagarna för att bara chilla själv eller tillsammans med Jocke.

Veckan som gått har varit som en vanlig vecka...jobbat kväll hela veckan, lungt på jobbet, i fredags va jag, jocke, robban, ronja o sofi ute o tog en öl/cider/vin på söder. I lördags hade jag o jocke picknick i Ivar-lo johansson parken på söder, vi tog med oss te o bullar :P Sen gick vi o såg "Låt den rätte komma in" lite konstig men helt okej, rätt cool faktiskt.

Ja o nu sitter jag sj o kollar lite halvt på Lennartz o sen ska jag sova tidigt efter ensam mamma söker, precis som vanligt :)


Klart slut!