Lite snabbt bara

Tänkte bara skriva ett litet inlägg innan jag ska dra in till stan. Först ska jag bara rätta ett fel som jag skrev i mitt förra inlägg, jag skrev "skulle jag hålla med en folkpartist eller skulle jag hålla med en proffessor som påstår att män har bättre hand om barn p.g.a sina hormoner och att kvinnor är mer emotionella p.g.a sina hormoner.". Det ska ju naturlgtvis stå "Skulle jag hålla med en folkpartist eller skulle jag hålla med en proffessor som påstår att män har SÄMRE hand om barn p.g.a sina hormoner och att kvinnor är mer emotionella p.g.a sina hormoner.".

Aja iaf så ska jag snart in till stan och äta middag med Corni, antagligen sushi eftersom Jocke inte ska äta med oss utan kommer senare till bion. Vi ska se "Flickan som lekte med elden" o jag hoppas verkligen att den är lika bra som boken, uppdaterar sen vad jag tyckte om den.

Annars då? Ja, va faktiskt på bio i onsdags också med Johanna från skolan, först var vi på Herman's o åt o hon tyckte det typ va godaste buffén hon ätit trots att hon inte är vegan eller ens vegetarian, så de måste ju va ett bra betyg :) Sen såg vi iaf "Prinsessa" Teresa Fabiks nya (hon som gjorde "Hip hip hora") vilken var mycket bättre än den gamla.

Igår var Zofie här o kolla lite movie (som pölsa skulle ha sagt :P) o käka lite middag, trevlans.

Men men höres!

Har jag för mycket testosteron?

Idag kollade jag på en väldigt intressant debatt på "tantprogrammet" efter tio (som faktiskt är helt ok), som handlade om kvinnligt och manligt och om könet sitter i hjärnan eller mellan benen. Malou hade bjudit in "Christel" som antagligen var "Christer" förut, iaf så hade hon upptäckt att hon var en tjej född i en killes kropp redan vid 4 års ålder men inte opererat sig förrän när hon var 40 år. En proffessor i typ biologi o hjärnforskning (kommer inte ihåg vad det hette) och en feminist från folkpartiet.

Forskaren hade skrivit en bok som hette typ "Könet sitter i hjärnan" och beskrev allt från att tjejer kan ha mer eller mindre testosteron i hjärnan vilket kan göra dom mer eller mindre "manliga" till att tjejer med större bröst är sämre på matte. Först tyckte jag att det här kan ju st ämma, att könet sitter i hjärnan är mer troligt än att det sitter mellan benen, ja om man då tänker bort det fysiska. Jag tänkte att det nog fremförallt stämmer på mig, jag är ju en ganska "maskulin" tjej. Klumpig, skriver och ritar fult, kan inte sjunga, bryr sig inte speciellet mycket om utseende, tycker inte om barn, är ok på matte och tycker naturkunskap är mer intressant än språk. Dessutom har jag små bröst och är ganska bred och kraftig. Men jag har ju alltid tänkt att detta beror på samhället och min uppfostran men här presenterades en annan, mer biologisk teori för mig.

Men när det sedan kom in en folkpartist som precis som jag kallar sig likhetsfeminist så vart det hela lite mer komplicerat. Skulle jag hålla med en folkpartist eller skulle jag hålla med en proffessor som påstår att män har bättre hand om barn p.g.a sina hormoner och att kvinnor är mer emotionella p.g.a sina hormoner. Men jag beslutade mig för att nog främst hålla med folkpartisten trots att hon var folkpartist och barakonstatera att professorns teorier kan stämma i vissa fall, som kanske på mig tillexempel. Fast jag vet ju fortfarande inte om jag har för mycket testosteron i kroppen eller om det beror på att jag växt upp ungefär lika mycket, om inte mer, med min pappa som med min mamma samt aldrig gått på dagis där jag fått för mig att man blir intutad att tjejer ska ha rosa kläder och leka med barbiedockor och att killar får slåss o leka med bilar och absolut inte med dockor. Visst lekte jag med barbiedockor när jag var liten och var ganska måttligt intresserad av bilar men jag har nog aldrig tyckt det varit fel att killar kan leka med dockor o vice versa.

Allt sånt här med genus är så svårt att få grepp om men det är väldigt intressant och jag kände att jag bara var tvungen att skriva lite, det är inte ofta jag har sån här lust att bara skriva utan att stanna upp o tänka på vad jag skriver så om det är lite osammanhängande så vet ni varför...

Nu ska jag ner i tvättstugan och göra något "kvinligt" så får jocke tvätta nästa gång så att det även kan kallas "manligt", tjingeling!

Singstar med tjejerna :)

I onsdags hade jag singstarkväll med tjejerna, trevlans trevlans. Jocke var med grabbarna o kollade på fotboll i centrum vilket slutade med bråk o slagsmål, fattar inte varför dom ska envisas o hänga på förortshaket, slutar alltid med kastade flaskor och sönderslagna stolar. Men men vi hade iaf kul vi tjejer i lägenheten :)

Igår träffade jag Elin och var lite nyttig igen, har ju inte joggat på flera dar här nu eftersom jag är förkyld. Men igår var vi i farsta o simmade. Elin hade ett sånt där tio gångerskort för ungdom så det kostade bara 16 spänn/st o dom kollade inget leg på mig så de vart billigt :) Sen åkte vi hem till henne o lagade lite vegansk chili con carne, mums! (det är väl nyttigt?)

Idag började jag med att plugga lite, sen var det mennigen att jag skulle på en inflyttningsfest i haninge men jag orkar inte åka dit, har mått illa typ hela dan plus att jag är förkyld...jaja så nu sitter jag bara hemma o sunkar med Jocke o Robban, men trevligt det med :P








Trääning...

Blir ett kort inlägg. Tänkte bara uppdatera lite. Har vart i skolan idag, va tokkul, typ bara lekte, har inte skrattat så mycket på länge asså! Sen blev det lite film med Jocke o sen träning med Zofie, toktrött nu. Sitter o dricker te o ska kolla nån bra film o sen e de Idol :)

Well well ska träna i morn oxå, måste ju använda gratisveckakortet :)


Nu börjar mitt nya liv!

Nu börjar mitt nya, nyttiga, hälsosamma, friska och förhoppningsvis snygga liv. Jag ska (eller ja försöka i nåpgra dar iaf) börja träna och äta nyttigt. Ja visst jag är vegan o äter väl okej, men bara för det betyder ju inte att man äter fettsnålt o lite socker...alla som känner mig vet ju t ex att jag inte kan dricka en latte utan smak med typ tio skedar socker i plus att jag dricker den på sojamjölk som för det mesta redan är sötad. Dessutom dricker jag te typ varje dag med koppen hälften fylld med socker. Men att dricka te UTAN socker kommer jag nog aldrig klara av, skyller på min stackars farmor som lärde mig att ha socker på allt möjligt hehe, men minska lite kan man ju göra :)

Men hur som helst så va jag ute o sprang igår, eller ja jag gick en promenad med inslag av jogging, o likadant i morse. Men får håll hela tiden även fast jag inte ätit innan så antar att det bara är min dåliga kondis som spökar...
Sen i eftermiddag ska jag faktiskt träna på SATS med klara oxå, har fixat en såndär gretisvecka vid telefonplan, lär ju bara palla en gång. Sist jag gymmade hade jag ju träningsvärk i typ en vecka...

Men ikväll ska jag inte va nyttig, då blir det inflyttningsparty hos Klara, oxå i telefonplan, men både chippe o lite förfriskningar antar jag :)


Annas nyttiga tallrik innehållande: Råris, vegansk sojaburgare, sojayogurtsås,
sallad, majs, rödlök, paprika samt alfagroddar :)

Nu har skolan börjat!

Nu har skolan börjat på riktigt och hittills är det kul iaf. Vi har fått monologer från Orestien och jag är i full gång med att lära mig min utantill. Ganska lång är den och med gammalmodigt språk men jag hoppas jag ska klara mig igenom den. Än så länge är det inte så mycket plugg men jag antar att det kommer snart.

Ja så idag var jag som sagt i skolan från 10-12, vi har väldigt korta dagar, så annorlunda mot att jobba, kommer kännas som en evighet att börja jobba heltid sen igen. Nu ska jag ju bara jobba varje söndag, dock 10 och 11 timmars pass ibland vilket är toklångt men jag behöver ju pengar, har inte tagit nått lån den här gången o har inte ens fått nått bidrag än, funtar på att ringa CSN i morn...

Well well, idag har jag varit hemma efter skolan, sjungit lite singstar med Robban som kom över och nu tänkte jag läsa lite Suzanne Osten :P I morn kanske jag ska träffa Zofie och på fredag ska Klara ha inflyttningsparty, hon har flyttat till telefonplan, nära mig!

Jaja just de, fick inga biljetter till galapremiären av "Flickan som lekte med elden" så får väl göra som alla andra vanliga döda och gå på premiären den 18:e ist för den 14:e. Funkar det också, är ju billigare iaf :)

Tjingelinge!