Vanlig igen :P

Hej hej bloggen!

Eftersom mitt förra inlägg var ett så kallat "filosofiskt" inlägg, ja eller nått, så tänkte jag att jag kör ett lite mer "ytligt" inlägg istället :p

Lägger upp lite bilder från min helg här som började med jobb i fredags och fredag natt istället för lördag dag som det egentligen skulle vara men då blev jag ledig på lördagen istället vilket var nice :P
Så kom hem till en trött Jocke runt halv elva på lördagen och efter att ha ätit en ordentlig frukost och chillat lite, båda var ganska slut, så mötte vi vår kära lilla corny horny i fruängen för att köpa pizza. Sen bar det hemmåt för fotboll och schlagerkväll och våran favorit tyskland vann! Sen sjöng vi singstar till typ halv två medan Jocke kollade på en skräckfilm med hörlurar :P Sen vart det sängdags och småsnack (Jockes titel på en fars) som slutade i att vi alla somnade gott, dock fick Cornelia sova på golvet på en tunn soffmadrass, men alltid lika kul att ha henne här!

Igår åkte vi alla tre till skarpnäck, Cornelia för att ta tuben till mamsen och jag och Jocke för att fira min mamma i deras kolonistuga. Jag stannade hela kvällén och Jocke åkte hem för att träna fotboll i fruängen. Glömde ta upp kameran hos mamma och pappa men det var iaf jättetrevligt även om jag inte lyckades fånga ögonblicken på bild :P

Idag är det måndag och ska strax in mot stan för att möta upp Elin och prova nya veganpizzan på söder, woho bättre kan det inte bli! och när jag kommer hem sen igen så svänger jag förbi belladonna pizzeria och köper en calzone till min lilla älskling där hemma, så att han också får lite matmys! (självklart var detta ej skrivet av mig, ni kan ju gissa vem som skrev det...hmm...svårt...not :P)

Några bildr är från "sex and the city 2" premiären som Jocke var måttligt intresserad av att gå på :P






Dåligt samvete...

Hej...

Sitter här med jätte dåligt samvete. Har precis slängt två stycken inbetalningskort i soporna. Ett var till "Läkare utan gränser" och ett var till "Amnesty". Läkare utan gränser har varit på mig med små brev där det står om hur bra allting blir om man sätter in några hundralappar då och då. Mammor kan räddas under svåra förlossningar och barn får sjukvård som åtminstånde, litegrann, liknar våran egen sjukvård här hemma i Sverige. Skulle man betala ännu fler hundralappar skulle sjukvården i u-länderna förmodligen kanske t.o.m. likna vår sjukvård på riktigt... Ja ni förstår grejen... Amnesty (som jag faktiskt ger några kronor i månaden till) ville ha ett litet bidrag för att stoppa Sveriges medverkan till att andra länders regeringar utövar såväl fysisk som psykisk tortyr mot människor. Någon som är olagligt enligt FN. Sverige bidrar genom att skicka tillbaka flyktingar som kan komma att utsättas för detta i dessa länder. Självklart frukltansvärt och helt oacceptabelt och jag BORDE verkligen bara kryssa i att jag vill skicka in 250 kr extra till Amnesty men istället tar jag det lilla inbetalningskortet och slänger det i tidningsinsamlingen.

Antingen är jag en dålig och egoistisk människa eller så tycker jag bara att jag själv inte har tillräckligt med pengar för att kunna spendera bort en del till välgörenhet. Även fast jag just nu ger sammanlagt 195 kr i månaden till tre olika organisationer och precis fyllde i att jag ska ge ytterligare 100 kr i månaden till unicef så känns det för lite. Varje gång jag går förbi kvinnan eller mannen som säljer "Situation sthlm" i centralengången mår jag dåligt för att jag inte köpte en den här gången. Jag drar till nån ursäkt i mitt huvud som t ex "det finns dom som har mer pengar än jag som borde köpa den istället för att jag ska" eller "just nu är jag ganska fattig så jag kan köpa den sen när jag har pengar" men jag har ju pengar! Jag skulle kunna köpa flera tusen exemplar av "Situation sthlm" om jag bara VILLE men jag är snål och egoistisk och nöjer mig med att köpa den typ en gång i halvåret då mitt dåliga samvete gjort att jag tror att jag kommer återfödas till en groda (inte för att det är nått fel på grodor men kanske har de inte ett så jättekul liv) om jag inte bättrar på min karma littegrann nu. Istället väljer jag att köpa en onyttig och egentligen helt onödig latte för samma pris, 40 kr. 40 kr, det är egentligen ingenting, det är 4 aftonbladet som jag kan avstå, det är typ en halv biobiljett eller kanske en onödig cider på krogen.

Hur som helst, ni fattar poängen. Folk borde tänka lite mer (inklusive jag) på vad det är de verkligen lägger pengarna på. Behöver vi verkligen den där pizzan eller mascaran? Kan vi inte avvara det för att hjälpa någon som inte har ett öre i plånboken? Jo det kan vi men det gäller bara om inställning och VILJA.

Så summan av kardemumman är att jag är en dålig människa som borde skämmas och plocka upp det där inbetalningskortet, något jag säkert inte kommer göra, för att göra en god gärning, inte för min egen karmas skull utan för någon annans skull!

...hej då

Städdag!

Hej hej bloggen!

Idag har jag varit ledig, skönt! Kände att jag verkligen behövde det, har kännt mig lite halvsjuk och haft mensvärk. Så det blev sovmorgon i morse, sov till typ 11 då Jocke gjorde frukost på sängen till mig och satte på "Sex and the city" som jag fick kolla på medan han städade badrummet, dammsög samt diskade. Girl power va!?
Nej men skämt åt sido vi har haft en lite städdag idag. När Jocke var klar med sitt åkte han till stan för att möta Farhad för en fika innan deras match som är någon gång ikväll. Själv skulle jag åka till stan för en fika med Emilie men kännde att jag inte orkade riktigt så jag tog och städade lite hemma jag också, frostade av frysen och städade hela kylskåpet som luktat apa i typ 2 månader nu, usch! Plus att jag börjat sortera massa papper oxå, men väntar på att Jocke ska fortsätta med sina papper när han kommer hem så allt blir i ordningjort :)

I morn blir det "Sex and the city 2" med Zofie och Jocke istället för Sandra och Corni som det var tänkt från början, men eftersom dom båda fick för sig att jobba så fick vi hitta två ersättare då Sandra redan hämtat ut biljetterna.

På fredag och lördag ska jag jobba igen och på lördagkväll blir det schlagerkväll med Corni och Anna Bergendahl!
På söndag ska jag och Jocke till mamma och pappa och fira mammas födelsedag i efterskott.

Ja det är det som är min fortsatta planering av veckan, om det blir av vet man ju aldrig. Det kanske blir sämre med min förkylning...hoppas inte :( 

Men men hej då så länge!



Min fina blombukett som jag fick av Älsklingen i söndags :)

  
Med världens gulligaste lapp på!

Födelsedag

Hej hej!

Har inte haft nån lust/tid att skriva här men nu har jag en stund över i "mitt upptagna liv" och Jocke ville faktiskt att jag skulle skriva lite så han kunde läsa sen, han brukar annars inte vara så flitig på att läsa så får väl se om han är det nu då :)

Jag har som sagt inte haft så mycket tid eftersom jag jobbat en del som vanligt, tränat har jag gjort också och även solat i det fina vädret som verkar tagit slut idag, vaknade upp av regn på fönsterbrädan typ. Men mig gör det inget för jag ska ju jobba min sista obligatoriska dag på bellman idag och då är det ganska skönt om det inte är så varmt, speciellt inte när glassen kommit fram och man måste stå ute i hettan och sälja :P Nej nu ska jag sluta klaga på vädret som varit det har varit jättefint och det känns som jag bara skriver som en tantelanta nu som bara är intresserad av vädret.

Jaja jobbade långpass igår som PA, 9-20. Sen blev dett ett snabbbesök i hallunda för att fira Sandra och Emile som båda fyllde år i april, men bättre sent än aldrig. Det var kort men trevligt och nu ska jag snart jobba igen, på bellman. Men först ska jag ringa och grata mami som fyller år idag!

Grattis mamma!


Mhm...?

Jag mår illa, men egentligen är jag nog bara hungrig fast Jocke lagade värsta veganmiddagen. Men tränade ju lite idag med Zofie så är väl därför magen skriker hela tiden antar jag :P Det märktes att det var ett tag sen vi körde nu, båda två var helt slut efter uppvärmingen typ, inte bra det. Dessutom hade vi nog ätit för nära inpå träningen vilket inte gjorde det hela bättre, hm...well well får se om det går bättre i morn när vi gör ett nytt försök innnan jag ska jobba i typ en vecka i sträck igen!

Natti natti!

Hemma :)


Heej heej!

Nu är jag hemma igen och är ledig idag! Woho :) Åkte ju till landet i torsdags morse och varit där fram till i lördags eftermiddag. Väldigt trevligt att ta det lite lugnt och träffa mamsen :P Och såklart syster med familj :)
Har varit väldigt friluftig och paddlat, spelat kubb o sällskapspel samt solat och varit på en lite marknad :)

Kom hem i lördags som sagt och trodde att Jocke skulle vara på sitt land till på söndagen men han överaskade mig med en middag med tända ljus och allt var det var, så söt! Vart jätteglad när jag märkte att han var hemma :)

Jobbade hela dagen igår, va hur lugnt som helst på jobbet så hade tid o flamsa lite med tjejerna där, askul faktiskt :)

Idag var det meningen att jag skulle jobba men det blev inställt så har haft en heldag med älsklingen idag. Vi började med att gå på museum igen, myntmuséet lr vad det hette, i gamla stan iaf. Sen åt vi våran lilla matsäck vid bryggan i gamla stan. Sen vart det handling i liljeholmen och nu håller Jocke på att laga mat till oss igen efter att vi tagit ett glas vin i solen på gräsmattan här utanför, mysigt och hur varmt som helst idag!

I morn kommer Zofy och det blir mer solning och träning :)

Some pictures :P








Puss puss på er!

Bara en helt vanlig dag :)

Klockan är 09.39 och jag har precis ätit frukost framför datorn medan min kära sambo ligger och snusar (säger man snusa? asså sova inte snusa bokstavligt) i sängen. Jobbade 14-23 igår så kom hem runt tolv och blev välkommnad med te, mackor, vattenmelon och en kaka av älsklingen, så sööt! Så det är säkert därför han fortfarande ligger och sover nu, han är helt slut efter sin insats igår att stilla min hunger när jag kom hem från jobbet, haha :P Nej då han var uppe mycket längre och kollade på någon film medan jag som behöver min skönhetssömn gick och la mig :)

Idag ska jag jobba igen 14-21.30. Sen jobbar jag 15-20 på onsdag och på torsdag morgon ska jag faktiskt dra till landet med mamma (ev morbror också) första gången det här året så jag hoppas på sol! Syrran med familj kommer också så det ska bli trevlans! Jocke åker till sitt landställe så vi kommer inte att ses på ett tag men men så är det.

Nu ska jag fortsätta att ägna min morgon åt att kika runt på lite andra bloggar, såg t ex att min favorit hemmafru Maria Montazami hade börjat blogga på amelia.se men lyckas inte öppna det sidan, vet inte vad som är fel riktigt.
Men ha det så bra alla (ni få) som läser detta!

Så här fin är jag en osminkad morgon :P


Lady Gaga

Hallå där!

Ska snart laga lite mat men måste bara berätta om mitt första besök någonsin i globen. Det var i fredags och det var Lady Gaga som drog mig dit. Helt crazy show med monster, coola kostymer och bilar på scenen. Det var som en liten saga som jag inte kommer glömma på länge :P

Fick lite bilder, dock ganska suddiga men här är en:


Ännu en dag med Zofy!

Hallå där bloggen!

Sitter med Zofie och lyssnar på lady gaga för att ladda inför i morn, ska bli toknice! Har ju aldrig ens varit i globen jag så det ska bli kalas :P Men har egentligen inte nån inspiration att skriva just nu men eftersom Zofie varit så duktig o skrivit värsta inlägget om idag så ska jag väl inte vara sämre, risken är bara att mitt inlägg kommer se ungefär likadant ut eftersom vi gjort allt tillsammans sen klockan 12 idag o innan det sov vi ju typ båda två, hehe.
Hur som helst så har vi iaf varit och solat vid hornstull en stund, tränat vid hornstull, käkat lite på donken, mött upp Jocke vid liljeholmen, köpt skor åt Zofie, handlat mat åt oss alla och fikat lite utanför vårat hus i fruängen, mysigt! Nu sitter jag o Zofie o chillar medan Jocke kollar på starwars med hörlurar, jupp jupp det var det!

Inga bilder idag eftersom jag glömde kanmeran i skåpet på gymmet o orkar inte lägga upp dom andra bilderna eftersom dom typ bara var 4 stycken och inte så värda att se, men jag hoppas fortafarande på att Zofie snart lyckas få in hennes gymbilder med lr utan sladd så att vi kan lägga upp dom på bloggarna :P

Tjenixen då!

En dag med Cornelia :D

Hallå där!

Såhär har min dag sett ut:


9.30: Vaknade till hälften av mig själv och till hälften av att min mobil vibrerade. Det var Cornelia som ville ändra tid men sedan ändrade tillbaks till den gamla.

10.00: Käkade frukost samtidigt som jag kollade på mitt "tantprogram" efter tio :p

11.30: Mamma ringde o pratde om ditt o datt.

12.00: Gick utanför dörren och mot tuben för att åka och möta Cornelia.

12.30: Träffade Cornelia för att äta lunch på vårat stammishak vapiano, mums!

13.30: Lallade runt på stan med Corni för att hitta våra nya armband ist för ringar/halsband som vi inte haft på jätte länge.

14.00: Fickade på sthlm kaffe med mjölk.

15.00: In på eden för att köpa lite tvål mm och Cornelia upptäckte att hon glömt sin plånbok på caféet, så hon rusade över för att som tur var hitta den i soffan där vi suttit.

15.30: Tillbaks till ur och penn där vi kollat armband för att till slut komma överens om två armband.

16.00: Vi skiljdes åt, Cornelia åkte till sin teater och jag till hornstull för att gymma

17.30: Klar på gymmet

18.00: Handlade lite på willys i liljeholmen

18.30: Hemma igen, dammsög, duschade och lagade mat

Och nu sitter jag och kollar på Anna Anka söker assistent :P

Lite bilder från min väl redogjorda dag:


    
Jag hittade lite glajjor

     
Cornelia hittade en klänning och en ring

   
Sen hittade vi båda två varsin latte, jag en caffé och Corni en chai


Till sist armbandet jag hittade där jordgubben symboliserar Cornelias färggladhet, radion min o Cornelias gemensamma musiksmak och hjärtan är ju Cornelia!

Joakim

Vill bara säga tack till dig älskling för att du orkar stå ut med mig när mitt humör är som en berg och dalbana!



Älskar dig Joakim!

chilla!

hej hej bloggen!

idag är en såndär dag då man bara vill vara hemma och chilla. har nog inte haft en sådan dag på över en månad, kommer nämligen inte ihåg att jag struntat i att ta på mig linserna och gått runt med glasögon på väldigt väldigt länge. visst har jag varit ledig men har alltid gjort nått o åker ju inte gärna utanför fruängen med mina glasögon på, hehe och idag vill jag som sagt helst inte ens gå utanför dörren. på sin höjd kommer jag att traska till sopåtervinningen och konsum för att panta men helst skulle jag vilja slippa det oxå. igår var jag helt knäpp i huvudet efter att ha jobbat massor o gjort massor o ja jag vet inte vad som hände men det kändes som att luften bara gick ur mig och jag ville bara sova. känner mig fortfarande lite konstig men är ändå mycket piggare idag såklart :)

apropå ingenting så har jag tänkt litegran nu igen när jag åkt tunnelbana :) jag har tänkt på det här med karma. de goda gärningarna. karma som ger människan en god dharma (själ). tror jag på karma? ska man tro på karma? jag tror att jag gör det ibland. jag vill göra bra saker och jag vill tänka på andra men samtidigt så vet jag inte om jag gör det just för att få bra karma om det nu finns något som heter det. i så fall gör jag ju inte de goda gärningarna för någon annans skull utan för att jag vill ha bättre karma som gör att jag känner mig bra och får ett bättre nästa liv om man får ett nytt liv. men även om man gör bra saker för andra även om det är för min egen skull så måste man ju göra det, det är ju ingen som mår sämre av det, eller? i går morse tillexempel så gick jag på fruängentåget kl 6 på en söndagmorgon o då satt det en stackars kille och sov, förmodligen rätt så packad eftersom han inte märkte att det var slutstation. först gick jag bara förbi honom, men sen tänkte jag att stackarn kanske var på väg hem och jag borde kanske väcka honom trots att jag var själv i vagnen med honom o han skulle kunna rusa upp o bli arg om jag försökte (man ska inte väcka en björn som sover, :P) men men gick iaf tillbaka till hans "4:a" och sa lite försiktigt "ursäkta, det här är slutstation om du ska gå av" efter att han rört lite på huvudet avslutade jag med ett lite tafatt "hallå?" sen gav jag upp. visst var det väl bra att jag sa till honom men efteråt fick jag dåligt samvete för att jag inte petade lite på honom o skakade lite på honom så att han skulle förstå på riktigt men jag antaratt jag tänkte att han kunde va smutsig o aggessiv, så töntig är jag! men sen kom det lite mer människor o inte en kotte brydde sig så jag gjorde iaf nått. men frågan är om jag gjorde det för hans skull eller för mitt dåliga samvetes skull? folk har ju väckt mig på bussen förut när jag har sovit och det är jag enormt tacksam för. det här var väl inte värsta grejen men bara en liten tankeställare lr nått. dom flesta svenskar vill ju helst sitta i sin egen tunnelbana "4:a" helst egna vagn och bara blunda och låtsas som ingenting men sån vill jag inte vara även om jag ofta är sån!

ja ja bla bla nu har jag försökt vara filosofisk igen lr nått men hur som helst så sitter jag hemma själv och gör ingenting, så skönt! här kommer lite bilder från i torsdags: