Jag kommer bli en bitter sockärring!

Igår tittade jag på den näst sita beckfilmen i nya serien "det tysta skriket". Den handlade om två 15-åriga tjejer som tar självmord genom att lägga sig på ett tågspår och mosas till köttfärs. Både tragiskt och ganska skabbigt. Hur som helst så hade dessa tjejer det inte så lätt, vilket var anledningen till självmordet såklart. Den ena vart utnyttjad av gymnastikläraren och den andra tjejens pojkvän la upp nakenbilder på henne i skolan o.s.v. Hur som helst så undrar jag hur dom här tjejerna tänkte och kände när dom tog beslutet att lägga sig ned på rälsen och låta sig krossas. Hur tänkte jag när jag var 15? Skulle jag kunna gjort något liknande? När jag tittat klart på filmen slog det mig att jag inte alls kommer ihåg hur jag tänkte när jag var 15 år? Tänkte jag likadant som jag gör nu eller har mina  hjärna utvecklats och blivit mer mogen? Antagligen är svaret ja efter som det faktiskt gått en fjärdedel av mitt liv sen jag var 15 år! Fatta, jag är bara 4*5 år gammal. Det låter ju inte så gammalt, så därför borde jag väl komma ihåg hur jag tänkte för fem år sen, men det gör jag inte! Tänk när jag är 30 år, kommer jag då inte komma ihåg hur det är att vara 20? Jag blir rädd för mig själv, är socionom verkligen ett  jobb för mig? Tänk när jag ska träffa nerknarkande ungdomar i 13-årsåldern, jag kommer ju inte kunna sätta mig in i deras situation överhuvudtaget, för jag kommer ju inte ihåg hur jag själv tänkte. Hur ska jag då kunna förstå hur de tänker? 

Men om jag verkligen tänker tillbaks ordentligt så kanske jag kan minnas vissa saker, i alla fall om en liknande situation dyker upp nu som jag varit med om förut. Då kan jag säkert tänka, "när jag var yngre så skulle jag gjort såhär, men nu har jag lärt mig att man ska tänka såhär ist". Jag hoppas iaf det. Om Jocke läser det här tycker han säkert att jag låter som nån som tror att hon är 40 och har levt halva sitt liv och nu ser tillbaka och pratar om ungdomen, men det är faktiskt en stor skillnad på att vara 15 och att vara 20 år. Mina tre år på gymnasiet har verkligen förändrat mig massor och jag känner att jag mår så mycket bättre och är tryggare i mig själv nu.

Jaja vi får väl se hur det går för mig som socionom, om det verkligen är nått för mig. Just nu känns det som att jag kommer bli en bitter sockärring som bara sitter på kontoret och drar in socialbidrag utan nån som helst förståelse för människor.  När jag läste situation sthlm idag stod det faktiskt mest skit om socialvården vilket gjorde mig ledsen. Socialvården ska hjälpa, INTE själpa! Så det kanske är mitt mål, att ändra på socialsekreterarnas rykte. Jag ska INTE bli en surig soctant, jag ska bli en glad och hjälpsam socionom istället!

Syns antagligen inte förrän nästa år! 
Gott nytt år!  

"Anna"ndagen :P

Idag är det min dag igen. Har både dag den 9:e och 26:e december :P Idag har jag och älsklingen bara tagit det lungt, har inte gått utanför dörren på hela dan. Bara Jocke som fick traska till woken och köpa färdigmat, inte bra, men gott! Och väldigt enkelt o bekvämt :)

Jahapp, Jocke tyckte jag skulle uppdatera lite om julen nu när den är över. Hade en jätte trevlig julafton. Jag och Jocke delade ut julklapparna precis efter tolvslaget, fick en jättefin klocka, fin hackad vitlök (älskar ju vitlök jag) och en upplevelsepresent. Ska välja någon dag då jag får bestämma vad vi ska göra så står Jocke för allt, gå på bio och ut och äta eller att vi gör detta hemma så Jocke lagar mat och så har vi myskväll! Kul med en present att se fram emot :)

På själva julaftonen var jag hemma hos föräldrarna i Tyresö med syrran och familj. Kolla bara på halva kalle i år! Kändes jätteskumt, fast helt ärligt hur kul är det med något man sett varje jul i ca 20 år? Tänk dom som är 80!? Aja tradition är alltid tradition och det kändes konstigt att halvt bryta den men men. Fick iaf fina presenter där oxå. En dammsugare som jag hade önskat mig, jätte snygga peppar och saltkar, marilynböcker, presentkort för skollitteratur på internet, massa block och kalendrar samt ett stort body shopkit som med body butter som luktar tokgott!

Igår fick jag också en slumpvis vald julklapp. Var hemma hos Cornelia och drack glögg med vännerna. Alla hade med sig varsin julklapp och sen valdes en slumpvis vald klapp ut till alla. Jag fick en jättesöt liten stekpanna formad som en apa med kockmössa i från frankrike. Ja den kom ju från Klara, som för övrigt kommit hem från frankrike. Kul att ses efter ett halvår typ. Likadant med Sandra och Ylber som kommit hem till sverige och ska stanna! Kul :)

I morn firar jag och Joakim ett och ett halvt år! Är så lycklig! Får se vad vi ska hitta på men antagligen blir det en vanlig men mysig hemmakväll med god middag och gott vin :)

God fortsättning på er alla där ute i vimmlet!


Så här flummiga har vi varit tillsamman i nästan 1,5 år :P

Dan före dopparedan!

Hej hopp, idag är det EN dag kvar till JULAFTON! Nu har jag fått lite julstämmning iaf. Var på julbord igår med jobbet, på Hasselbacken, värsta lyxigt. När vi kom dit berättade servitören att man skulle ta NIO tallrikar i en speciell ordning, och det viktigaste av allt var att man inte hoppade över gröten :P Tyvärr gjorde jag jag det, hehe men det beror ju på att jag inte kan äta. Jag fick in värsta salladstallriken och grejjer ist.

Men men var iaf trevligt o nästan alla var där :) Aja idag ska jag o Jocke ha uppersittarkväll med bingolotto o allt, tantvarning igen jag veet, men det är tradition :P Sen ska vi nog fira våran jul idag, vi har precis lagt fram alla julklapparna under våran minigran.

Aja, ville bara rapportera lite :P

Fick ingen spruta!

Idag skulle jag vaccinera mig men jag fick inte. Jag skulle ta min sista stelkrampsspruta som jag ännu inte fått men man skulle tydligen vänta 20 år från den senaste inte 10 år som mamma trodde. Så jag och pappa knatade hela vägen från bollmoraberg till tyresöh'älsan i kylan bara för att få en broschyr om livmoderhalscanser ist. Aja kan ju vara bra att tänka på det oxå, men tyvärr är den ju inte rabbaterad om man är över 17 så den kostar 3*1500 vilket är 4500kr för ett vaccin som inte ens är säkert att det funkar. Men men om jag inte skulle vaccinera mig skulle jag ju självklart åka dit och aldrig förlåta mig själv för att jag snålade på pengarna.

Jaja, nog om detta! (Ja Emilie, det var en "tantkommentar" och det står jag för). Hur som helst så vad händer annars? 6 dagar kvar till dopparedagen, har ingen julkänsla alls längre men ska iaf vara ledig hela veckan som kommer förhoppningsvis. Ska på julbord med jobbet på måndag, tydligen till hasselbacken, vart nu det ligger, typ vid grönan tror jag, ska fråga älsklingen som jobbat där.

Lite smått panik, inte klar med alla julklapparna än, och inte ens börjat med rimmen! Aja lugn Anna det löser sig... kommer bara stå där den 23:e bland resten av stockholomarna och trängas för att hitta den sista klappen. Men men vad gör det om hundra år som mamma skulle säga! (Tantvarning igen :P)

Helgen då? I morn ska jag träffa kära systerdotter Elin, vet inte vad vi ska hitta på men ska hem till henne iaf. På lördag firar jag och jocke 1,5 år tillsammans! Söndag blir nog städ o pysseldag, kanske lite knäck om andan faller på :) Jocke ska ändå iväg och spela badminton så då kan jag passa på att vara lite huslig för en gångs skull :)

För överigt har smått panik över allt med skolan och csn o hela bunten! Tänk vad enkelt allt var när man gick på gymnasiet, för att inte tala om grundskolan! Jag vill inte bliva stur!
 
Just det, luggbilden:


Uppdatering

Hej hopp! Ska snart laga mat men tänkte bara göra en kort uppdatering sen sist. Igår träffade jag cornelia och vi fikade och pratade i timmar och hon följde med mig som mentalt stöd till frisören, kan lägga ut nån bild sen kanske.

Aja annars då? Har fått svar från antagningarna, 49 reserv på psykolog, haha! Men antagen på socionom preliminärt iaf :) Jaja så får se hur det blir.

Hej hopp kalle stropp!

Till Cornelia :)

Eftersom mina kära vän (och "fru") Cornelia Norelius har framfört att hon vart otroligt besviken då jag inte nämnde henne i mitt inlägg "Snö!" där jag beskrev min helg (och hon faktiskt ingick), så har jag därför bestämt mig för att tillägna hela detta inlägg till henne.
 
Så Cornelia först ska jag bara säga att jag hade tänkt att skriva att vi var och shoppade hela lördagen där men eftersom vi gjorde det mitt emelllan spökerierna så skulle det bli konstigt att nämna det sådär mitt i, hur som helst så hade vi jätte trevligt och vi hittade en fin fin mössa till dig efter ett långt letande:


Snygg pose men ful mössa


Både ful pose och ful mössa :P (bli inte sur nu :P )


Well well, igår träffade jag Cornelia igen eftersom vi var ute och firade Sofi och Zofie som fyllde 20. På 90´s var vi o det var faktiskt kul trots att jag var rätt trött efter kryssningens bravader. Men jag, Cornelia och resten dansade på till det glada 90-talets nostalgiska låtar och E-type var där! Och även fast Cornelia tidigare på kvällen klargjort att hon inte hatar E-type men ogillar honom stakt, så tyckte jag ändå att hon lös upp när han stod där alldeles live! :P så kan det gå när Anna eller Cornelia ser en kändis :)

Ja du Cornelia, nu hoppas jag att du läser detta och för en gångs skull KOMMENTERAR. Ska försöka att nämna dig nästa gång vi gjort nånting, blir antagligen efter nästa fredag eftersom jag inte tror att vi kommer träffas tidigare :( Känns mest som vi träffas när vi ska gå ut, eller prova mössor :P Men jag antar att vi båda har fullt upp, iaf du. Men som tur är så finns ju mobiltelefonen!

Kram på dig Roskis!

Kryssning!

Hej hopp! Kom just hem från en kryssning med hela feta släkten :P Systers barn fyllde nio så det vart ett riktigt firande :) Lite trött faktiskt, vart lite partande igår, men missade att kolla in håkan i baren :( hehe, men han jobbade antagligen inte ens eftersom han nog jobbar helger, det är ju då det är mest folk. Fast det va ganska mycket folk ändå, för att vara en torsdag, men berodde nog på att det var lite julbord och så.

Aja sitter här i mörkret o skriver, Jocke ligger nämligen o samlar krafter till ikväll. Ska ju fira Sofi, först middag på indiska källaren och sen utgång till 90´s :) Kanske inte blir så sent eftersom vi båda är rätt trötta men får väl se vad som händer, får man rätt partystämning så får man!

Tjingeling badring!



Jag o Jocke på båten :)