Kortis

Hej hej!

Här kommer en kort uppdatering igen, vet egentligen inte varför men lite terapi lr nått. Igår firade vi Jockes moster Stina med tokgodmat och lite musik i södertälje. Trevligt trevligt men väldigt trött när jag kom hem, är fortfarande lite förkyld så kanske var därför. Jocke är och spelar badminton men kommer snart hem och då blir det lite söndagsmys innan måndagen väntar.

Sov sött!


...ja det är jag, iaf förkyld...

Hej hej, ja jag är sjuk. Hade svårt o sova i natt både beroende på snuvig näsa halsont men nästan mest för att jag var kissnödig eftersom jag igår drack typ tio tekoppar...well well skönt o bara va hemma idag iaf. Snart kommer Jocke hem så ska vi ha lite myskväll o så får vi se om jag orkar fira Jockes moster i morn men det tror jag, iaf om det inte blir värre än såhär.

Nu kommer han, puss o hej!

Sjuk?

Idag känner jag mig lite hängig. Har ont i halsen och är trött, men varför skulle jag slippa undan förkylningen när alla andra är sjuka? Nej det känns som att det är nått på gång och jag är förvånad att den inte kommit tidigare. Jag har nämligen gått runt och frysit massor ute och trott att jag ska bli sjuk men inget har hänt förrän nu. Antagligen har mitt vitlöksintag minskat eller nått så nu har jag proppat i mig två mackor med tomat och vitlök så får vi se vad som händer.

Igår jobbade vi med clowner på dramalektionen. Jag var lite nervös inför detta eftersom det svåraste som finns är att vara rolig. Efteråt sa jag till min lärare att jag hade känt så och då sa hon att clowneri inte handlar om det utan att man snarare ska akta sig för att vara rolig och att det är det ytterst lilla, även sorgsna, som gör det roligt. Och visst har hon rätt. Vi vet ju alla att gränsen mellan gråt och skratt är ytterst tunn och att komedin bara ligger ett stenkast ifrån tragedin. Men trots att jag vet att man inte ska tänka ut något i förväg när man tar på sig en mask och att det samma gäller för clownnäsan så gjorde jag det i alla fall. Jag tänkte ut en början på min improvisation, förmodligen på grund av prestationsångest, men sedan lät jag clownen få ett eget liv. Detta låter säkert flummigt i mångas öron men man måste prova det för att förstå. Det var liksom jag i skydd av clownen som bara började spåna vidare och det slutade med att jag stod och slog på en annnan clown i publiken med en visp. Inte hårt såklart och jag frågade efterråt om det varit okej men helt ärligt om han hade frågat varför jag gjort så så hade jag skyllt på clownen. Däremot så kände jag att jag inte var helt 100 % eftersom jag inte sminikade mig som många av de andra så jag funderar på att göra det till nästa clownlektion.

Men men efter lektionen åkte jag till liljeholmen för att möta Elin. Självklart stöter jag på två elever från min VFU-skola som kommer och sätter sig brevid mig på bänken. Jag sitter och läser och ser dem inte först men plötsligt tittar jag upp och råkar vrålstirra på dem. Hade jag sett dem först hade jag nog fortsatt att läsa, så jobbigt att kallprata sådär..., men eftersom dom stirrade på mig och jag på dom så var det bara att spänna upp ett leende och säga "Hej, hur är läget?". Sedan fortsatte jag som vanligt att babbla på om massa flummiga grejer som jag alltid gör när jag blir nervös eller ställd. Jag berättade att jag skulle med samma buss som dem och gå av vid bokbindarvägen och att jag skulle åka med en tjej som var som min kusin fast jag var hennes moster och ja ni kan ju tänka er själva hur det där lät. Inte nog med det så insåg jag när Elin kom att jag suttit och väntat på fel buss och att den bussen inte alls gick till bokbindarvägen så jag förstår ju att dom tittade konstigt på mig. Vi får hoppas att dom glömt allt till nästa VFU-vecka, annars är jag bortgjord...

Men men när Elin väl kommit och satt mig på rätt buss så åkte vi hem till hennes nya lägenhet som ändrats ganska rejält sen jag var där sist. Ett klargjort golv om massa möbler. Vi bakade vegankakor och käkade sedan middag med Jocke som kom direkt från jobbet, väldigt trevligt.

Men men nu ska jag äta min soppa som står och koka i köket, tokhungrig, hej hopp!


Min dramaklass

Jag i överdrivet snygga kläder :P

Elin á la 50-tals köksa

Ser ut som en lägenhetsvisningsbild nästan tycker jag :)

Mat i ett RIKTIGT kök...(inte alls avundjsuk :P)


23-års kalaset...

Hej du där!

Här sitter jag, hemma själv, ganska nyss hemkommen från skolan. Inte VFU-skolan utan lärarhögskolan, eller ja konradsberg. Så skönt att vara tillbaka, VFU:n var inte rolig den här gången! Kände mig typ bara ivägen och överflödig. Sen vet jag ju inte heller om jag ens passar för detta yrke. Jag känner det ännu mer när jag är ute på vfu:n. Jag frågade min lärare idag om hon visste något om våran framtida karriär men hon verkade inte heller veta, ingen vet! Vem ska man fråga?

Aja i lördags firade jag och Corni våra 23-årsdagar iaf. Det började inte så bra med återbud från flera personer och en trött cornelia som kom från jobbet och var tokhungrig. Men efter två pizzor i magen började vi pyssla med våra snittar och runt halv sex rullade de flesta in. Vi fick massa fina "köksgrejor" i present, jag gröna o cornelia rosa saker :) Sen spelade vi mitt nya sångspel där man ska gissa låttexter och som vanligt i vårt gäng så uppstår heta känslor men det blev inget bråk den här gången iaf :)

När vi fördrinkat klart här så åkte vi in till king tan som ju inte var lika bra som jag kom ihåg det direkt. Dålig service och tråkiga vegetariska rätter, det enda som var bra var sushin. Men men då vet vi det. Efter några intriger kom vi iaf in på Lobby och även det var lite utav en besvikelse. Det var tomt med folk och de körde typ bara 80-tals låtar på ena golvet och det tog ett tag innan "de riktiga" låtarna kom igång. Nått annat som var lite trist var att det bara var jag och Cornelia som dansade...men ja vi hade ju kul iaf och det var ju vi som firade. Men men känns som att vi borde gå ut själva eller med folk som vill dansa nästa gång, men det var sjysst av dom som följde med och stannade kvar iaf :)

Well well nu ska jag fortsätta att lata mig och undra vad det är jag har glömt bort i pluggväg...känns för lugnt, som lugnet före stormen eller nått. I morn blir det clownövningar i skolan och sen kanske skridskor med elin, vi får se :)

Hej hopp på dig!


Äntligen helg!

Nu är det äntligen helg! Det här har varit den längsta veckan på väldigt länge. Har haft VFU och det märks att jag inte jobbat heltid på ett tag, eller att jag överhuvudtaget behövt gå upp tidigt varje dag. Den senaste tiden har jag i princip behövt gå upp två dagar i veckan för att leka lite i tre timmar, det är rätt slappt för att plugga heltid så det var väl på tiden att jag fick börja "jobba" lite igen :) Men nu är jag helt slut trots att jag egentligen inte har gjort någonting på VFU:n, jag har ju egentligen bara gått runt och observerat men men nu är det som sagt helg så det är nice.

Det är en vecka sen jag skrev så har inte hunnit lägga ut några bilder från utgången eller min födelsedag från förra helgen. Inte heller har jag lagt ut några skidbilder men nu har jag hittat gamla kameran och lagt över dem så ska lägga upp några här om nån ("host, host" mamma) är intresserad :)

Hade i alla fall en kul utgång med Cornelia när vi rekade ställen och en kanonbra födelsedag med fina presenter och glada släktingar och ickesläktingar :P Nu sitter jag bara här i sängen brevid en halvsovandes Jocke med let's dance rullande på tv:n utan att jag tittar så mycket, kollar mest i ögonvrån. Jag borde plugga men känner ingen motivation alls, så fort jag får mina tankar på att hoppa av så blir jag lat och skiter i pluggandet...får se hur det blir, om jag stannar kvar eller hittar på nått nytt...får se...

Jaja i morn blir det middag och utgång med gänget för att fira mig och Cornelia (som fyller år idag) och vi börjar med en fördrink här hemma hos mig :)

Men nu lite pictures!

Btw, nån som vet hur man ställer in nya Tv 11? Big brother börjar ju på söndag...hehe :P




Posing posing som vanligt...

...fortsatt posing på magenta som va helt dött...

Storasyster med familj på födelsedagen :)

Världens sötaste hundvalp!                                                     

En annan söt hund som gillar "mormor" :P

Pappa, Elin, Stefan, Caroline, Sanni och Anders

Min första "Alla hjärtans dag ros" av Jocke såklart :)

Från Kläppen, veckan efter nyår

Nyår!


Fredag!

Hallå där! Glömde att skriva igår att det blir utgång med Cornelia idag både för o parta men mest i studiesyfte :P Vi ska nämligen kolla uteställen som är bäst till nästa helg då vi ska fira våra 23-årsdagar! Meen först blir det lite städning här hemma och kanske en liten tur ut i snökaoset...Hej hopp!


Ambivalent

Hej hej!

Nu kommer äntligen ett inlägg med tillhörande bilder, har nämligen köpt en kamera! Kanske inte världens bästa men desto billigare :) Jaha...ja jag sitter här och funderar på min framtid som vanligt...fick höra ännu ett ryckte idag om att jag kanske inte kommer att få något jobb efter min utbildning eftersom idiotregeringen har gjort om teaterprogrammet på gymnasiet samtidigt som de har skärpt kravet på att alla lärare ska undervisa EXAKT i det ämne de är utbildade i och om jag är utbildad i drama så får jag ju då såklart inget jobb som teaterlärare och absolut inte eftersom dom nu har tagit bort dramaövningarna i de nya kurserna...jag vet inte om detta stämmer men det verkar ingen annan veta heller, om inte ens rektorn för stockholms universitet vet vem ska man då snacka med? skolverket? björklund? (uähh....) Nej snart ger jag upp, jag tycker ju att själva kursen vi har nu är kul, mycket roligare än de tidigare men samtidigt känns det meningslöst...vill bara ha ett vanligt hederligt jobb o få lagom med pengar och leva i lugn och ro...kan inte nån annan bestämma åt mig vad jag ska göra? är ambivalent...

Men men ska sova nu för tankarna bara snurrar i huvudet och jag är trött efter en hyfsat lång skoldag med ett träningspass efteråt...men på söndag´fyller jag 23 så då kommer släkten o några till iaf :)

God natt!


Lite bilder från i lördags när jag o Corni först kollade på Jockes match samtidigt som vi var barnvakter och sen svidade om till paljetterna för att kolla in schlagerpremiären!