Ska man bli vuxen nu!?

Idag började jag på lärarehögskolan- Porten till mitt nya vuxna liv som förhoppningsvis utmynnar i att jag blir gymnasielärare. Det var tokläskigt men som tur var var Elin med och peppade mig så jag behövde inte prata med någon annan, det ska jag göra i morn när jag är där alldeles ensam...buhu har redan lånat 4 böcker av litteraturlistans typ 20 st! Kommer inte palla detta tror jag men ska försöka ge det ett försök iaf. Eftersom jag kommer sitta isolerad med mina böcker fram till jul nånting så lär jag ju inte ens ha tid att blogga så ses om ett halvår!

Nu ska man bli vuxen lr nått...

Min vecka :)

Hej!

Nu ska jag skriva ett lite mer "vanligt" inlägg tänkte jag och berätta lite om min vecka ist för att provocera och propagera :P Haha nu var jag tvungen att ta fram almanackan för att komma ihåg vad jag gjort! Snacka om bra minne!

I måndags var det meningen att jag skulle åka in till stan och köpa en ny kamera och lite nya kläder men ist blev det ett par (iof toksnygga) chinos till Jocke. Men men kul ändå att bara fönstershoppa lite och alltid nice att ta en fika.

I tisdags skulle jag egentligen på kräftskiva men den blev uppskjuten till september så ist träffade jag Ove (Emilie) och Göran (Cornelia) en snabbis in i stan. Vi började med att vara lite kulturella och kolla på nån flummig utställning om miljö och en om fåglar på kulturhuset, inte så himla nyskapande men det var ju gratis och allt som är gratis är kul för två studenter och en blivande :P Men vi höjde standarden lite genom att gå till stadsmuseet ist och kolla på lite bröllopsgrejor och självklart dom mysiga rummen högst upp :) Sen letade vi runt efter ett café som både var billigt och hade sojamjölk och hamnade till sist på wayne´s där personalen knappt visste vad en latte var och det kröp myror på borden (Emilie köpte ingenting). Men men kort men trevlig dag.

I onsdags skulle jag egentligen ha hjälpt Emilie o flytta men även det blev inställt så jag tillbringade en hel dag hemma med städ och chill medan Jocke tränade lite fotboll :)

I torsdags var det planering av kryssningen, fast det blev mest Singstar och stockholmsspel (som jag o Ronja vann!) av det hela. Men kul iaf även om vi egentligen inte lyckades boka nån båt, men nån som är ambitiös får väl fixa det i veckan :P

Igår var det party hela dan. jag och Zofie firade 10-års jubileum! (Ja, alltså att vi kännt varandra i 10 år). Känns som att det har hänt litegrann sedan första dan när Zofie började i min klass i sexan och kom in där med en bruten arm och jag trodde hon va sur, hehe. Men vi började iaf dagen med att mötas upp på bussen mot skäris. Där blev det handling på diverse olika mataffärer eftersom jag och Zofie inte alltid är så bra på att planera trots att vi både har minneslappar och påminner varandra om allt hela tiden. Men kom hem till Omars lägenehet iaf och värmde upp med lite nudlar. Sedan vart det vinskålning och matlagning för att sedan hoppa i plurret. Mohaha va vi garva när vi skulle ner i de där badkaret asså. Så fort man rörde en muskel så var det ju nästan lite mycket vatten på golvet som i karet, hehe. Men vi satt där ett bra tag, hann fila varandras fötter och skumma ner oss lite här och var men hann som tur upp innan Omar knackade på dörren och möttes av ett berg med disk och krossade vinglas, så kan det gå när man lånar ut lägenheten till två lite halvoseriösa brudar :P Nä men sen fixade vi oss och bar iväg med siktet inställt på göta källare. Vi trodde vi hade hittat vårt nya ställe men ack så fel vi hade. Vi glömde bort vilka vi var och självklart med våran tur så kostade det pengar just ikväll, alla andra dagar e de alltid gratis innan elva men just i kväll kostade det 140 spänn! Icke sa nicke- sa vi och gick o kissade på donken ist eftersom Zofie (för en gångskull) höll på att dö o åkte sedan vidare till favoriten, gissa vart...Soft såklart och vi hade tokkul, har nog aldrig sett Zofie så crazy, pratade t.o.m med maskoten och sprang efter honom när han gick ut på dansgolvet, haha. Det här får vi göra till en års-tradition tycker jag så nästa gång blir det 11-års party!

Hur som helst, vaknade idag NÅGOT seg...orkade knappt öppna ögonen men tvingade mig att ringa corni o fråga om jag verkligen behövde komma vid elva för att hjälpa till med flytten och då räckte det med att komma till bromma ist runt ett så de va skönt tänkte jag. Men först visste jag inte vilken buss jag skulle ta och när jag väl kom dit så va allt typ klart, som vanligt, men aja kul o se hennes nya lägenhet iaf o träffa klara o cornel :)

Nu har jag mest gått runt här som en zombie och det är nog dags att sova nu. Ska fika med Johanna som är i sthlm för första gången på länge och sen ska jag fira Andreas, så natti natti på er!

ps. Elin: Jag äter B12 tabletter :) ds.





Ingenting alls att bry sig om...!

Igår hade jag och Jocke en liten diskussionskväll innehållande ett antal olika ämnen, mest för att det är kul och intressant men även för att vi försöker övertyga varandra om vissa saker. Vi avslutade våran lilla kväll med ett alltid så kärt ämne, nämligen djurrätt och veganism. Jocke verkar vara överens om att det är fel att behandla djuren som vi gör men som alla andra säger så tycker han "kött är gott och jag vill äta det", då kläckte jag ur mig att jag tycker att man kan jämföra köttätande med pedofii eller våltäckter och då blev Jocke något upprörd och påpekade att pedofili faktiskt är en sjukdom. Men vem har sagt att det är helt friskt att betala för att först plåga sedan döda och sist men inte minst avnjuta en riktigt god upplevelse för smaklökarna? Att döda en individ bara för man tycker att det är gott med kött, att det är en njutning. Det tycker i alla fall jag är i stil med en våldtäckt. Man har sex med någon som inte vill det men man gör det ändå eftersom det är skönt, en njutning. Enda skillnaden här är ju att man inte alltid dödar sitt offer, vilket man gör när det gäller grisen eller kon.

Kanske tycker du att det här låter bissart men jag förstår inte hur man bara kan tycka att det är befogat att tillfoga någon annan smärta för att man själv tycker att det är gott och kanske lite mysigt sådör att smaska på ett kycklingben. "Men det har ju alltid varit så, människan SKA äta kött". Ja men kriga och slagit ihjäl varandra har vi väl också alltid gjort? Ska vi fortsätta med det också? Okej vänta ska bara gå in till grannen och klubba ner honom för att jag tycker det är så nice att få avreagera mig lite. Nej det tycker ni inte för "det är ju en annan sak". Dessutom klarar man sig utmärkt utan kött. Jag var precis och kollade mina värden och det enda som saknades var lite B 12, men det håller jag på att fixa på andra sätt nu.

Bara ett litet moralinlägg från min sida, inget att bry sig om alls...(Speciellt inte du PAPPA som fick mig att bli vegan trots att du själv äter kött, mycket konstigt, eller du MAMMA som var en jätte duktig vegetarian ändå tills jag flyttade hemmifrån och det var "enklare" att äta samma mat (kött) som pappa, eller du EMILIE, CORNELIA, SANDRA, ELIN, ANDREAS och SOFI som också var jätteduktiga vegetarianer/veganer men som av någon underlig anledning valde den brutala och blodiga sidan ist, eller du Ronja som var vegan men nu börjat äta både ägg och fisk men inte mjölk, också otroligt märkligt, men främst så är ju detta inte alls ett inlägg till er inskränkta köttätare som aldrig ens reflekterat över att djur också har hjärna, hjärta, nerver och inte minst känslor!)

Det var bara det...

Home again...

Hej hopp gummisn*pp!

Nu är jag hemma i mitt fina sthlm igen (skulle aldrig kunna flytta härifrån). Förmodligen kommer jag att stanna här sommaren ut, blir nog ingen sista minuten p.g.a flera anlednigar (så ja Emilie du fick rätt!). Men har iaf haft en bra vecka på landet med mamma o syster med familj :)

Idag var det egentligen meningen att jag och Zofie skulle fira 10-års jubileum men det blir inte alltid som man tänkt sig så det får bli på fredag ist :)

Men nu ska jag och älsklingen iväg och bada vid långsjön, se om nån annan joinar men verkar som att alla var upptagna idag :( men men blir najs ändå, har ju varit borta från Jocke i hel vecka jue så vi behöver lite "ta igen tid"

pöss pöss!

Ensam på riktigt...

Hej hej...nu är jag ensam på riktigt. Marcus var nyss här och hämtade Jocke. Dom ska åka till landet. Utan mig! Hehe nej då så farligt är det inte, jag ska ju till mitt ställe i morn och va där typ en vecka och umgås med mami och syster och Elin :) Även fast jag knappt varit hemma i sommar så ska det bli skönt att åka iväg igen. Får bara ångest av att vara i stan på sommaren, speciellt i augusti när man vet att man snart ska börja jobba eller plugga. Är man bortrest så vet man att man är ledig, då är man liksom borta från det vardagliga.

Har jobbat nu i tre dagar, kanske mina sista dagar på bellman? Jag vet inte...känns som att jag sitter fast i ett gummiband som är knutet i dörren på bellman, som jag alltid dras tillbaka till. Ju längre bort jag lyckats ta mig desto fortare åker jag tillbaka :P Fast de här senaste tre dagarna var helt okej faktiskt, mycke folk men kul ändå :) Jag skulle förmodligen inte sitta fast i det där gummibandet om jag inte tyckte om det. 

Hur som helst så ska jag spendera min sista dag i sthlm med att tvätta och senare ska jag ta en sväng in till stan för fika med tjejerna. Var längesen jag såg dom :)

Lite bilder från prideparaden i lördags:

  


Bla bla blä!

Hej hej bloggen...nu sitter jag här som vanligt och kan inte koppla av eftersom jag ska jobba om typ fyra timmar. Jag vet, det är jättelång tid men jag är en stressad människa med dåliga nerver eller nått...hur som helst så har jag egentligen inget vettigt att skriva, antar att jag får lite mer att skriva om när/om jag börjar plugga sen. Skriva om hur läskigt det är att träffa nya människor och om hur mycket plugg det verkar vara, så mycket plugg att jag inte orkar mer och funderar på att hoppa av...nej nu är du negativ också Anna! Okej förlåt då mitt inre jag!

Äh det här blev bara pannkaka så ciao ciao!