Gotland

Nu är jag hemma från landet och jag är hemma från Jockes land och det har redan varit midsommar :)
Nu drar jag till gotland!

Hej hopp!


Landet!

Nu drar jag till landet!

Ciao ciao!


Mellanmänniska!?

Hallå!

Tänkte bara säga att jag kommit på att jag är en "mellanmänniska". Jag är en människa som är ganska så mitt i mellan allting. En medelmåtta som bara vänder kappan efter vinden. Eller är jag bara speciell för att jag liksom är lite av alla personlighetstyper?

Jag vet inte riktigt men jag tycker väl bara att jag inte riktigt "tillhör" någonstans, om man nu måste göra det. Jag kanske har en otrolig dubbelmoral?

Jag är vegan men jobbar på ett ställe där jag medverkar till att människor köper såväl gelatinbakelser till stora flottiga hamburgertallrikar. Jag får dessutom betalt för det! Jag är feminist men kan knappt åka utanför fruängen utan smink eller en push-up bh som gör att mina minibröst ser lite större ut, lite mer kvinnliga. Jag är vänsterpartist men bor i en bostadsrätt, köper för mycket onödiga barnarbetesaker, typ skor kläder, allt! Jag tycker att naturkunskap är intressant, att det är spännande att höra hur saker och ting hänger ihop men samtidigt är jag fullt övertygat om att det finns både spöken och varför inte poltergiests? Jag är medlem i greenpeace men köper högst 10 ekoligiska saker om året, om ens det, dessutom sover jag med typ alla lampor tända och har kranen på hela tiden när jag diskar ist för att hälla upp lite vatten i vasken.

Men det är inte bara det här. Jag är egentligen en ganska osocial person som gillar att vara ensam men så fort jag varit ensam i ett dygn börjar jag klättra på väggarna och är så uttråkad att jag blir deprimerad. Jag är helt enkelt en väldigt ambivalent människa. Vet egentligen kanske inte ens vad jag tycker om saker, har väl bara fått för mig att jag ska tycka på ett speciellt sätt även om jag inte alltid lever som jag lär.

Jaja, hur som helst så var detta bara en liten tanke. Vet inte vad ni som känner mig tycker. Nu till något vardagligt: Efter en rejäl städrunda igår så kom Elin förbi och kollade lite fotboll, spelade lite spel och bara umgicks, trevligt trevligt. Idag ska jag och Jocke fira Jockes kusin Ullis som fyller 22 och i morn vet jag inte vad som händer, kanske blir det jobb?

Hej hopp!



KnäppAnna!


Bränn boll en!

Heej!

Igår var det meningen att jag och Zofie skulle ha dragit ihop ett gansaka stort gäng med folk för att först grilla i rålambshovsparken (lr hur det nu stavas, orkar inte googla det igen) och sedan spela brännboll....men allt blir inte alltid som man tänkt sig, speciellt inte när det gäller mig och Zofie!

Hur som helst det började med att Zofie och Jocke fick för sig att de inte ville grilla längre utan istället käka på nått hamburgerställe (tråkmånsar!) sen så blev stämmningen ju inte bättre av att det var mulet ute och då och då regnade lite så folk började så smått ändra sig och tacka nej till vårat lilla evenemang. Men efter många övertalningsförsök av Jocke och Zofie att få mig att vilja byta destination till Fruängen ist för parken i stan så fick jag till sist min vilja igenom och vi åkte in för att möta upp Cornelia som redan var där. Men även om jag inte erkände det från början så började även jag tvivla på vårat val av plats att vara på redan när vi kom till parken, det tokblåste nämligen och regnade lite då och då men droppen var när det började ramla ner grenar på oss från träden! Det verkade definitivt som att jag och Zofie hade något otalt med vädergudarna :P Meen Jocke och Zofie käkade sina hamburgare och jag och Corni fick faktiskt igång våran grill trots vädret och käkade lite snabbt.
Men när Ronja anlände någon halvtimme senare åkte vi direkt hem till fruis för att fortsätta kvällen där (här).

Klara kom också ganska tidigt så det blev singstar och trots att jag lyckades klanata bort mig och förlora varje match så hade jag som tur var duktiga Cornelia som gjorde att vårt lag vann! Woho! Sen tittade Emilies Erik förbi för lite brännboll på en av våra fotbollsplaner här i fruängen och då gick det bättre för mig, mitt och Zofies lag vann varje gång! Tokkul var det! Tror inte jag spelat brännboll sen högstadiet :P

Iaf, det blev lite kallt och Klara traskade hemmåt för att träffa sin loverboy :P Och då traskade vi hem till lägenheten för lite fotboll och våghals för att senare på kvällen välkommna både Emilie och Zofies Omar med kompisar och det blev ännu några brännbollsmatcher, denna gång i mörkret i våran park här utanför. En boll försvann och det började tokregna efter ett tag men kul var det iaf!

Summan av kardemumman var en lyckad kväll tycker jag men till nästa gång blir det nog en spontangrillning precis som Cornelia sa, att man bestämmer det samma dag som man ser att det är sol och fint väder!

Well well idag ska jag leka med Elin lite, hon kommer över snart och så kanske det blir bio i heron :)

Hej hopp!



Update

Grillning igår hos Ronja, trevligt trevligt men nu blir det jobba igen...tjoho! Bla bla kom inte på nått vettigt att skriva så skit samma! Hej hopp!


Hejsvejs!

Haha sitter och garvar åt pappas kommentar på mitt förra inlägg, fattade inte riktigt först men sen trillade poletten ned, du är rolig du papsen :P Hur som helst har faktiskt jobbat på bellman både igår och idag, lite ovant speciellt att jobba vardag, söndagar har jag ju kört nu ett tag men på vardagar är det så mycket mer man ska tänka på, luncher, betsällnmigar o.s.v. men rätt kul hittills har det varit iaf. I morn jobbar jag kväll som PA och sen kör jag bellman på tors o fredag igen.

Igår tränade jag med Zofie efter jobbet iaf och den här gången gick det lite bättre än den förra när vi mest flabbade runt. Jag tror att det gick bättre nu för att vi knappt hade ätit nått (lr jo Zofie hade proppat i sig massor till lunch men det räknas inte för det gör hon jämt och nu var det längesen hon ätit). Jag hade iaf bara ätit frukost, en halv macka till lunch samt en latte innan träning, så jag åt desto mer när jag kom hem!

Well well nu ska jag snart iväg till Ronja och grilla med lite folk (typ corni och sofi). Men blir nog inte så sent eftersom jag ju ändå ska jobba i morn även om jag börjar tre. Men jag är ju en gammal tantelanta nu som inte orkar med att parta mitt i veckorna som förr i tiden, hehe.

Ciao ciao!

Är jag en "konstigamänniskormagnet" ?

Varför dras alla skumma människor till mig när jag ska åka buss/tunnelbana/pendeltåg??
Idag skulle jag åka till Bandhagen för att hjälpa Cornelia att flytta. Står ensam runt 11 och väntar på 173:an vid drwiderströms gata. Då kommer det en gammal gubbe med rullator och börjar prata med mig på engelska. Han frågar vart jag ska, om jag går i skolan/jobbar och om jag ska ut och dansa ikväll och jag svarar snällt att "nej det ska jag inte, eftersom det är söndag idag" då skrattar han och säger "jaha, du ska jobba i morgon". Sen säger han helt plötsligt att han g illar och älskar mig och jag bara skrattar bort det, vad ska jag göra!? Som tur var skulle han inte med 173:an utan 163:an så jag slapp prata med honom på bussen också.

Men det känns som att detta händer ofta. När jag var i liljeholmen i onsdags så kom det fram en kille och började prata om min marilynväska och sa att jag var fint sommarklädd och grejjer. När jag väntade på bussen en annan gång för inte så länge sen satte det sig en kille och pratade om hur varmt det var och att man inte borde vara inne och jobba i det här vädret, men även honom lyckades jag skaka av mig trots att han faktiskt åkte samma buss.

Men någon som det faktiskt var okej att prata med var den gamla mannen som kom fram till mig vid t-centralen när jag väntade på tåget mot jobbet. Han berättade att han var änkling sen 4 år tillbaka och att han inte hade någon att prata med, han var tydligen TOTALT ensam, stackarn. Den här dagen när vi sågs skulle han ta tåget till arlanda bara för att börja kolla om flygplanen börjat gå igen efter vulkanutbrottet, bara för att han inte hade något bättre för sig. Innan han gick iväg så sa han att jag var det finaste han hade sett idag och då var det inte långt kvar till tårarna för mig. Stackars lilla farbror där, ville nästan ta och ge honom en bamsekram! Blir så ledsen när människor är sådär ensamma. Det borde verkligen finnas något slags café eller liknande dit gamla och ensamma människor kan gå och bara prata med någon som har tid och lyssnar på RIKTIGT. Jag är stolt över min mamma som går runt på ålderdomshem och pratar med folk gratis, bra där mamma!

Hur som helst, kände bara att jag vill skriva detta, nu till vad som hänt sen sist. Hela dagen igår var en "Anna&Jocke-dag". Vi började med att packa picknick korgen för att ge oss iväg in mot stan och våran Ivar-Lo park som vi åt lunch i. Sedan kollade vi lite på sthlm marathon (som jag aldrig kollat live på förut). Sedan tog vi en promenad till långholmen för att, som vi hade tänkt, möta upp Ronja och Klara på skrattstock. Men eftersom det var miljoner människor där och varken Klara lr Ronja var på g så gick vi därifrån till "Lasse i parken" ist och tog varsitt glas, jätte mysigt! Sen bar det hemmåt , med stopp för handling i liljeholmen, för matlagning och kvällsmys med ännu en svensk film på tv:n!

Idag har jag precis kommit hem från Cornelias nya lägenhet i gubbängen som hon flyttade till idag, jättefin var den. Både fransk och vanlig balkong, badkar och till och med öppen spis! Synd att hon inte kan bo där längre än två månader. Men bra så länge iaf. Jag vill också flytta! Vill inreda och möblera från grunden! Men det får nog vänta ett tag :)

Jahapp, resten av kvällen blir väl lugn, väntar på att min kära chef ska ringa och berätta vilka dagar jag ska jobba i veckan, kanske blir det redan i morn bitti? Då blir det nog sängdags om ett par timmar :)

Lite bilder från gårdagen:



HALLÅ DÄR!

Heej!

Idag jobbade jag min sista obligatoriska dag som personlig assistent, skönt! Nu kan jag välja vilka dagar jag vill jobba, lr ja jag kan iaf välja att tacka nej om jag blir tillfrågad men har redan sagt ja till ett pass på onsdag. Vill vara ledig men vill oxå ha pengar! Haha kapitalist där Anna! Nej då men jag måste ju försörja familjen! Nej då jag bara flummar nu :P

Blir en lugn kväll ikväll iaf. Det är min första helt lediga helg på jättelänge och nu sitter jag med ett glas vin och väntar på middagen som min lilla hemmakock håller på att tillaga :P Det var planer på att jag skulle ut med bellmantjejerna men det vart inställt/uppskjutet vet inte riktigt men det var rätt skönt iaf :)

I morn blir det fortsatt mys med älsklingen i stan och på söndag ska jag förmodligen hjälpa Cornelia med flytten!

Tjingeling!


Fika

Hallå där!

Nu känner jag att jag är inne i ett bloggflow...ja lr nått :P Vet inte om det jag skriver är så bra men det är kul iaf :) Min dag idag såg ut som sådan att jag började med att sova ut ordentligt efter en ganska jobbig jobbdag igår, såväl fysisk som psykisk (gud vad jag låter korrekt när jag skriver! inte bra att läsa andras akademiska texter sådär :P ). Käkade lunch hemma. Åkte till liljeholmen vid ett för att möta Klara, Sandra och Emilie för en fika och en liten shoppingrunda i centrumet. Passade på att köpa ett par nya partyskor, nice!

När Klara och Sandra åkt iväg, satt jag och Em kvar och solade lite samt kollade igenom Emilies hemtenta, faktiskt väldigt intressant, vart lite sugen på att börja plugga även om det verkar sjukt jobbigt!
Aja åkte iaf iväg och tränade sen vid hornstull. Nu sitter jag hemma själv och har precis käkat middag, är proppis och nu ska jag kolla på en svensk gammal rulle, drömkåken haha, så ciao!


Emilie och Sandra hittade varsin 80-talsklännning
 (behöver jag säga att ingen av dom köpte den :P)
 

Näst sista jobbdagen :P

Idag är det min näst sista jobbdag som personlig assistent. Känns både bra och dåligt. Det är såklart skönt att slippa jobba för det har varit jobbigt många gånger samtidigt som det faktiskt varit en bra erfarenhet och stundtals har det faktiskt varit kul. Men det är ju även tråkigt att inte få in pengar såklart, men jag har ju valt själv att säga upp mig. Fast jag har frågat om jag kan fortsätta som vikarie då och då så får se om det blir så.

Igår träffade jag Elin i stan och åt min första capricciosa! Ja alltså en vegansk sådan med veganskinka och veganost :P Den kostade iof typ dubbelt så mycket som en vegetariana i fruängen men det var det värt och gud vad mätt jag vart! Aja vi satt iaf i vitabergsparken och solade lite samtidigt som vi åt våran pizza och eftersom vi befann oss på "vegangatan" på söder så tog vi även en sväng förbi goodstore så jag fick köpa en veganpäronglass som jag smaksade på ner mot vattnet vid hammarby sjöstad där vi tog färjan över till sickla för att sedan ta tvärbanan hem för att äta middag med Jocke och kolla på film :P Trevlig trevlig dag :)

Hej hopp!