Kryssning!

Heej!

Sen sist: Träffade Elin i onsdags, trevlans, hon hade fått i ordning lite mer :) I torsdags var det skola till typ 3 sen blev det bio med Elin igen i midsommarkransen, världens sötaste lilla minibio som heter tellus, såg fyra år till, riktig feel good film :) I fredags: Började dagen med att vara toktrött igen, vet inte vad det är med mig, men åkte iaf till Zofie, som oxå flyttat, i vårby o drack lite bubbel o klippte mina toppar, kanske lägger ut nån före o efter bild sen :P Ja och idag blir det kryssning! Så om jag överlever stormen så kommer det förhoppningsvis bilder från den oxå :)

Hej hopp!

Vardaglig...

Hej hej bloggen :)

Kul med lite kommentarer för en gång skull, antar att jag måste skriva lite mer än vardagliga saker för att någon ska reagera :) Det ska jag inte göra nu så det är okej om ni inte kommenterar. Var i skolan idag. Bröjade nytt moment men trodde inte jag skulle kunna vara med på lektionen, hade jätte ont i magen och mådde illa i morse, konstig magverk var det, typ ilade liksom, väldigt skumt var det. Men det gick över efter ett tag men känner mig fortfarande lite konstig och har lite ont i huvudet. När jag kom hem sov jag typ en halvtimme på soffan också, fattar ingenting, inte likt mig. Iof så sov jag rätt dåligt i natt och det gjorde Jocke också, vet inte om det berodde på den här stora fullmånen som härjat här om nätterna nu :)

Men men om jag mår bra i morn så ska jag träffa Elin iaf, se om hon kommit i ordning mer i sin lägenhet, vi är ju nästan grannar nu :)

Annars blir det lite plugg nu innan mina tv-program börjar.

Hej hopp!


Att lyssna...

Förmågan att lyssna är förmodligen en av de viktigaste egenskaperna en människa kan ha. I boken "Kommunikation och samspel mellan människor" står det att talet och talaren i västerländsk kultur ofta värderas högre än mottagaren och lyssnandet. Jag tycker precis tvärt emot. Jag beundrar människor som är bra på att lyssna och jag, inte föraktar men, har väldigt svårt för folk som pratar mycket, i alla fall om de bara pratar om sig själva eller om de inte kan lyssna också. Jag blir förbannad på mig själv om jag märker att jag är en dålig lyssnare. Det är nonchalant och oartigt att inte lyssna på andra människor. Visst är det tråkigt att att bara vara en lyssnare som sitter helt tyst men det är hundra gånger bättre än en människa som bara pratar och aldrig är tyst och lyssnar på någon annan. Jag antar att det här hänger starkt ihop med den egoism som florerar i samhället och är något som jag nästintill hatar. Det bästa vore ju om alla lyssnade på varandra men också berättade om sig själva för andra. Men för att det ska fungera så krävs det att båda är lika bra lyssnare som talare. Det är ju inte speciellt kul att prata för "döva öron" eller att lyssna på en "stum mun". Men ofta så är det vad som sker i konversationer. Den ene personen pratar hela tiden medan den andra personen lyssnar hela tiden och inte tvärt om. Den ena personen vet förmodligen allt om den andra som inte vet ett dugg om den ene. Det är denna "sneda" kommunikation som jag avskyr och vill ha bort. Inombords blir jag tokig om jag frågar en människa hur den personen mår och denne drar en hel utläggning om allt från dagstillstånd till livets stora frågor utan att fråga mig hur jag mår. Men jag säger ingenting för jag är en lyssnare som är en förutsättning för att talarna existerar och så kommer det förmodligen att förbli om jag inte gör något åt situationen vilket jag förmodligen inte kommer att göra eftersom jag inte tycker om folk som bara pratar om sig själva. Jag skulle hellre se att talarna ändrade på sig, det skulle vara en fröjd i mina ögon.

Lite bilder från ölen i onsdags med Sofi och Emilie, apropå ingenting...



Atomkraft? NEJ TACK!

Måste bara säga att jag i inlägget "Världens bästa" skrev att jag inte tycker att internationella kvinnodagen behövs. Det var fel. Det jag menade är ju att den inte borde behövas men eftersom världen ser ut som den gör så behövs den fortfarande. Det var bara det...och just det bort med kärnkraften nu för f*n! Tycker att det är totalt ofattbart att den fortfarande finns, men det är väl mycket som är ofattbart i denna värld och det mesta handlar om egoism som är något utav det värsta jag vet.

Så nu har jag sagt mitt...



Vad ska jag göra när jag blir stor?

Jag är ambivalent och förvirrad. Jag vet inte om jag har valt rätt utbildning, dels för att jag kanske inte kommer få några jobb på den, dels för att den är så lång och dels för att jag kanske inte ens vill blir lärare...Just nu känns det som att jag gör det här bara för att alla andra tycker att det verkar bra och för att jag redan har börjat och inte vet vad jag ska göra annars...Detta låter säkert som ett enda stort i-landsproblem. Stackars kvinna, hon kan inte bestämma sig för vad hon ska göra! Folk i andra länder går förmodligen över lik för att ens få gå i skolan. Jag kanske är bortskämd men i min lilla värld, som kanske inte är så händelserik, så är det här ett stort problem. Jag känner att jag bara vill tänka och tänka men jag tror inte jag får ut något utav det. Jag tror jag måste köra uteslutningsmetoden och prova för att sedan välja bort det som inte var kul. Men det är ju ganska svårt, och dyrt, att prova massa utbildningar för att bara prova om det kan vara nått för mig. Man kan ju inte liksom testa att vara läkare för en dag. Iof kan jag väl prova jobba som vårdbiträde eller nått men jag vet inte...Orkar inte, kan inte nån bara bestämma åt mig!?

Lite tankar bara...

Nu vet jag varför jag är så konstig. Det är för att jag inte gick på dagis som alla andra. Hade möte med min grupp idag och där kom frågan upp (eller JAG tog indirekt upp ämnet) angående hurvida man blir socialt kompetent eller inte när man går på dagis och får umgås med andra barn. Jag läste i en bok att man innan reformpedagogiken inte ägnade någon tid alls åt drama med barn eftersom barnen ändå kunde dö när som helst. Jag tyckte det lät så deprimerande och menade att de kanske till och med skulle överleva bättre om de fick ha drama och leka mer med varandra men så verkade man inte tänka förrän typ i början av 1900-talet eller när reformpedagogiken nu uppkom. Hur som helst så kom vi in på en diskussion huruvida barn som får umgås med andra respektive vara mest själva, beter sig i vuxenlivet. Någon nämnde att det utförts ett experiment på spädbarn på ett barnhem där alla utom de som låg närmast dörren dog trots att de både fick mat och värme. De som låg närmast dörren hörde nämligen bättre den städerska som på nätterna gick in och sjöng för barnen och mådde därför psykiskt bättre eftersom de inte upplevde sig lika ensamma. Socialt umgänge verkar alltså spela stor roll för vårt psyke. Men det vet väl kanske alla redan...

Hur som helst så gick inte jag på dagis. Däremot så gick jag på lekis och ett kort tag hos min syster som var dagmamma. Men jag vet inte om det räknas för jag känner mig ganska socialt handikappat ibland och trivs oftast själv. Eller gör jag det? Jag är ju en sooial varelse som alla andra och skulle förmodligen dö jag med, precis som spädbarnen, om jag var helt ensam. Som tur är så är jag inte helt ensam men jag är inte lika social som de flesta andra. Jag vet inte om detta dagis-samband finns men ibland känns det så. Jag brukar också känna att jag har lättare att prata med äldre personer än de som är jämgamla, framförallt bättre än yngre eftersom jag inte har några yngre syskon och i princip aldrig har umgåtts med yngre personer, alltså inte mycket iaf. Jag har som barn oftast varit med mamma, pappa och farmor och förmodligen är det därför som jag oftast sätter mig brevid folks farmödrar och farbröder på olika släktmiddagar och liknande. Detta låter ju väldigt skumt men sån är jag!

Var bara det jag ville säga samt att jag inte är en så speciellt spontan person vilket kanske också har att göra med detta...


Rätt låt vann!

För andra året i rad vann min favoritlåt melodifestivalen. Hoppas bara att det går bättre i europa den här gången, men det borde det väl göra eftersom den internationella juryn redan sagt sitt, men man vet ju aldrig. Detta firades hur som helst med en utgång på Magenta och Soft.

Här är bilderna:


Le grande finale!

Hallå där!

Tänkte bara uppdatera lite här. Va på bio m Jocke igår. Såg ritualen. Den var väldigt bra faktiskt. Både läskig, intressant och rolig ibland. Anthony Hopkins är ju så bra.

Idag blir det schlagerfinal och sedan utgång med tjejerna (Cornelia, Sofi och Zofie). Får se vart vi hamnar men just nu lutar det åt Lobby eller Magenta.

Puss puss



Helg!

Tjena bloggen!

Igår var jag på en turkisk tjejmiddag med Klaras klasskompisar. Jag visste inte alls vad jag hade att förvänta mig när jag gick dit med Sandra och Sofi som också de var helt ovetandes. Men det var iaf nån slags förening som några skapat för att man ska umgås mer, jättebra tanke jue, och i juni skulle de som ville åka till Turkiet i nån vecka. God mat, mycket veganskt som tur var och kul och prata med lite folk från KTH och andra lärarstudenter.

Idag blir det bio med älsklingen och innan det middag och kanske lite shopping, om jag har några pengar...min chef ringde o frågade om jag kunde jobba idag o i morn men sa nej, trorts att det var tokkul förra gången, eftersom jag kände att jag behövde plugga och ha min schlagerkväll i morn :P Pluggade alltså nyss, har t.o.m. drömt om min lärare, haha!

Aja nu ska jag röra ihop nån lunch och så småningom bege mig in till stan.

Hej hopp!

Här e bilder från fikan med Sandra och Sofi innan middag o så är det alla mina blommor som jag fått den senste månaden från olika personer :)




Världens bästa

Heej!

Tänkte bara säga att jag är nervös inför morgondagens dramapass med massa vilda 6:or och så vill jag säga att jag fick en bukett tulpaner av världens bästa pojkvän eftersom det är internationella kvinnodagen som jag egentligen inte tycker behövs men att få blommor är ju aldrig fel...nej men jätte gulligt tror aldrig jag fått så mycket blommor på en så här kort tid :)

Tack älskling, du är bäst!
Tusen pussar på dig!


Melodifestivalfiasko!

Jag ska egentligen inte klaga eftersom jag själv inte röstade men vad har svenskarna för smak egentligen? En gul kycklingliknande snubbe som går på ett rullband och sjunger nån slags lovepeacegrej som jag inte fattar nått av...det enda som var bra var att Sara Varga slog ut love generation även om hennes låt förmodligen inte skulle funka i europa...Men vad hände med Linda Pritchard som borde vunnit hela skiten!? Hon var ju klart bäst! Men men fick iaf trevligt sällskap av cornelia som lite oplanerat dök upp igår och gjorde mig sällskap, kul! :)

Vad som tidigare hänt i veckan är att jag jobbat två gånger och det var tokkul! Har verkligen saknat mitt jobb, kände mig så hemma. Det var nästan så att jag tänkte att varför kan jag bara inte stanna här liksom? Nej kanske inte men jag vill absolut jobba mer om jag får :)

I morn däremot blir det en annan typ av "jobb". Ska nämligen ha vfu...har fetångest och vill inte ens tänka på det så ska snart spela lite stockholmsspel med jocke och sen ska vi kolla in solsidan och big brother för att distrahera tankarna!

Kram på er! 


Lite bilder bland annat från skridskoåkning med Elin i torsdags, kul men fick så ont i fötterna att Elin fick hämta mina skor så att jag kunde gå tillbaka...