Snart April!

Hej hej!

Det var ett tag sen jag skrev och under tiden har det nästan hunnit bli vår på riktigt! Det är inte många dagar kvar tills det är april och april har ju knopp i håret så då är det vår :P Fast det är fortfarande kallt fast det är sol, men ändå :)
Måste bara påpeka att jag skrev mitt förra inlägg den 8:e mars utan att ens nämna att det var internationella kvinnodagen, jag vet ju inte egentligen vad jag tycker om den men eftersom jag är feminist så måste jag ju säga grattis i efterskott till alla kvinnor! Och grattis varje dag också till oss!


Veckan som gått då, vad har hänt? Jo:


Måndag: Jobbade som vanligt mina svenssontider 9-17. Åkte hem till två spelnissar (hm, gissa vilka?), lagade mat och gick och la mig. Spännande dag...:P

Tisdag: Jobbade, träffade Jocke i stan efter jobbet, shoppade en tröja på gina, en bok åt jocke, tittade in i en inredningsaffär på malmskillnadsgatan o sen var det meningen att jag och jocke skulle gå ut och äta och sen ta en fika som alla andra par men så vart det inte. Nej jocke tyckte vi kunde åka hem och ta en pizza i fruängen ist och då tyckte jag att vi lika gärna kunde laga mat hemma eftersom jag ändå behövde en matlåda men det vart en kompromiss. Vi köpte varsin pizza och sen lagade jocke matlåda till mig :)

Onsdag: Jobbade. Träffade Elin efter jobbet, vi gick och kollade i lite affärer, bl a naturkompaniet eftersom Elin ville ha en fjällräven ryggsäck, vet ni vad såna kostar? 500 för en mellan stor o typ 800 för en lite större! Bara för en vanlig ryggsäck med ett märke på! Jag har aldrig förstått det där med märkessaker....nåväl....Vi vandrade i alla fall vidare till söder och Herman's (vartifrån dom förövrigt ringt och pratat in på min telefonsvarare att jag ska komma och provjobba men jag har inte svarat) för att äta. Jag hade en 2 för 1 rabattgrej så det vart ganska billigt och dessutom kunde jag äta allt eftersom det var "veganonsdag". Efter att ha smakat på det te som ingick i buffén bestämde vi oss för att gå vidare till string och ta varsin latte ist.

Torsdag: Ja, jobbade som vanligt, var lite trött så jag skrattade åt det mesta den här dan...:) Sen mötte jag Lisa för att ta ölen/cidern som vi pratat om i typ ett halvår men som aldrig blivit av eftersom nån av oss inte har kunnat. Vi hamnade på soft som var ganska dött vid den tiden men det var trevligt ändå att prata gamla jobbminnen :P

Fredag: Sofi och Cornelia kom förbi på jobbet och åt lunch och skvallrade lite, men bara en kort stund eftersom jag skulle jobba sen, men det var trevlans. Efter jobbet gjorde Jocke och jag ett nytt försök med att äta ute, så vi hade bokat ett bord på våran kolgrill i fruängen som vi pratat länge om att vi skulle äta på. Förutom att jag först fick tzatsiki på tallriken som jag fick byta ut mot vegansk brunsås så var det jättegott, fick veganska grillspett. Det var inte så dyrt heller :) Sen gick vi hem och jag tvingade Jocke att titta på "Sex and the city" haha, eftersom det här var min julklappspresent så fick jag välja film, hehe.

Lördag: Vaknade runt 11, började med att göra brunch eftersom klockan var ganska mycket och jag behövde äta bönor eftersom jag inte fått i mig så mycket protein de senaste dagarna. Sen åkte vi till Ikea och shoppade lite. Köpte några vägghyllor till dvd/cd fodral, lite stenar och sand att lägga ljus på, två diskborstar, en förlängningssladd, en vattenspruta och massa skruvar och krokar. När vi kom hem lagade vi god middag och kollade på premiären av robinson som var helt okej enligt mig.

Söndag: Nu är klockan lite över 8 och jag sitter uppe själv och försöker knåpa ihop något på bloggen. Jag vaknade av mig själv typ halv och kunde inte somna om så nu väntar jag bara på tvätttiden som börjar kl 11. När jag är klar med den ska jag träffa Ronja i stan och kanske Cornelia eftersom jag ska få min födelsedagspresent också, ett besök på centralbadet :)

Sist ville jag bara ägna en tanke åt min storasyster som har det svårt nu, jag tänker på dig! Många kramar från lillasyster!


Vad ska jag göra?

Har ni tänkt på att man faktiskt sover bort ca en tredjedel av sitt liv? Det hade inte jag tänkt på förrän idag. Jag såg en reklam där man kunde vinna nått  om man svarade på frågan: "Hur stor del av sitt liv tillbringar en människa med att sova?". Eftersom man sover ca 8h per natt så blir det ju ca en tredjedel. Jag har alltså sovit bort 7 år vilket innebär att jag bara varit vaken i 14 år. Så jag har bara upplevt 14 år även om min kropp är 21. Det är ganska läskigt när man tänker på det. Om man dör när man är 90 år har man alltså sovit bort 30 år! Förstår ni, det är ju en evighet! Då börjar man ju fundera på om man kanske ska ta och snabba sig lite med val av yrke och utbildning, jag menar eftersom jag redan förlorat 7 år så kan det ju vara dags att komma på vad man vill göra...

Satt och googlade och sökte på lite olika utbildningar men känner verkligen inte för någonting förutom teaterutbildningar, men det är ju hur svårt som helst att komma in på. Det enda som skulle kunna funka är en ettårig folkhögskoleutbildning i Wik, men hur kul är det att flytta till uppsala eller pendla 3 tim varje dag? Nej nu känns det verkligen som att jag kommer fastna på bellman i resten av mitt liv om jag inte gör nått...

Aja, vad har hänt annars? Jobbat 9-17 från tis-fre den här veckan. Var ute en kort sväng i fredags med tjejjerna och igår var jag hos pappsen som fyllde år, grattis i efterskott! Idag är jag bara hemma och tar det lugnt, Jocke är och spelar fotboll och kommer inte hem förrrän runt halv sex tror jag.

Till dig mamma, förstod inte riktigt din kommentar med bakningen? Du menar väl min latte eller? hehe, jaja kram på alla jag känner! (speciellt på storasyster som har det svårt just nu)


Så förvirrad är jag just nu!

Jobbat igen :) / :(

Hej hopp!

Idag har jobbat från 9-17 på Bellman. Vet inte vad jag tycker om det här att gå tillbaka till mitt gamla jobb men jobba nya tider o med lite nya arbetsuppgifter...? Jag ska tydligen hjälpa till i köket lite mer fram tills att min chef hittat en ny kock eftersom den andra precis slutat. Så jag ska tydligen jobba från 9 till typ 15 i köket/disken/serveringen och från 15-17 i kassan. Lite varierande men eftersom jag jobar mitt på dan så kommer tiden inte att gå fort, fortast går det dom tre första timmarna på morgonen o dom  tre sista på kvällen. Men men samtidigt är det såna tider som en vanlig kontorsarbetare har så det ska ju va "normalt" att jobba såna här tider. Jag hoppas även på att slippa helgerna när jag jobbar 9-17 :)  Men så fort det blir sommar kommer jag nog att växla med de andra och då kommer det att bli helgjobb igen. En av de största anlednigarna till att jag alltid kommer tillbaka till Bellman är just flör att det är så lite helgjobb för att vara ett jobb inom restauramgbranschen.

Jaja nu sitter jag här med Jocke och Robban och vi ska snart äta, om jag hade jobba morgonpass skulle jag gå och lägga mig om en timme, men inte nu, så det är ju positivt.


Denna har jag gjort till Jocke en gång för längesen :P

Veckan som gått...

Eftersom jag inte bloggat på ett tag så ska jag göra en liten resumé av veckan istället :)

Måndag: Vaknade runt 10.00, var i full fart med att ta på mig joggingkläderna och hade ställt in mig på en nyttig vecka igen med jogging och allt, men precis när jag ska ta på mig tröjan så ringer mobilen, "Jobbet" står det på displayen och det är Carro på jobbet som frågar om jag kan hoppa in o jobba kväll. "Ja, visst säger jag" med ett leende bakom telefonen. Men visst, det klart att jag hellre jobbar än joggar så jag vart ju faktiskt glad.

Tisdag: Bestämde på måndagen att jag skulle hoppa in och jobba på tisdagen också. Så så vart det, inget mer spännande den här dagen.

Onsdag: Idde ringde och frågade om jag kunde jobba även denna dag men eftersom min onsdag redan var planerad så vart det inget av. Däremot åkte jag in till jobbet o lämnade min nyckel, träffade Ronja och åt lunch med henne och hennes mamma, som jag för övrigt inte träffat på flera år, men det var trevligt. Sen åkte vi och såg "Maria Larssons eviga ögonblick" på söder, men först tog vi en fika i söderhallarna och träffade Sandra i fem min som lämmnade över ett bredband till Cornelia. Men "Maria Larsson" var en väldigt bra film, den handlade egentligen inte om någonting alls men den var tokbra ändå. Men måste bara berätta: Jag trodde det värsta bioscenariot är att sitta med massa fjortisar som kastar popcorn på varandra och skriker men nu vet jag vad det värsta är: Pensionärerna! Det börjar med att vi kommer in precis nån minut innan filmen ska börja och där sitter redan alla, och nästan varenda kotte har grått eller vitt hår och man känner en stark doft av den traditionella tantparfymen komma emot oss och vi tittar på varandra och säger att vi nog är dom enda under 40, antagligen t.o.m under 60! Sen börjar filmen och minst 20 gånger hörs et "mhm":ande när dom håller med om något samt gärna en liten kommentar då och då som t ex "Ja, nu hoppar hon från bordet, jahaja" Asså jag trodde jag skulle börja gapskratta mitt i filmen men jag höll mig. Men sen vart jag nästan arg när man hör en gammal gammal tyåp 3310 signal som börjar ringa och ingen stänger av den! Sen börjar den ringa en gång till strax efter fast mycket högre och äntligen fattar ägaren, jaha är det MIN mobil som ringer! Nej aldrig mer ska jag gå och se en film som kank tänkas vara en pensisfilm!

Well well, skyndade mig hem sen för att träffa min kära pojke och hans pappa. Vi åkte nämligen till skärholmen och köpte en 32-tums tv. Ja, eftersom min mamma och pappa har fått nån knäpp, visserligen en bra knäpp, och fått för sig att vi behöver en ny tv och inte bara en vanlig, nej nej LCD ska det vara, samt även en skrivare för 2000kr fick vi köpa, så åkte vi och gjorde det. Skrivaren däremot hoppade vi över eftesom Jockes föräldrar hade en gammal som vi kunde få. Men förutom att tv:n sprakar ibland så tror jag vi gjorde ett kap, men jockes pappa sa att det antagligen beror på sändningen på de lite "billigare" kanalerna som 3:an o Mtv.

Torsdag:  Denna dag var planerad att bli en shoppingdag men vart lite halvt misslyckad. Kl. 13.00 hade vi tvätttid så Jocke sprang ner och fixade det medan jag pysslade lite i lägenheten. Sen åkte vi i alla fall in runt 15.00 och det var tokmycket folk eftersom det var sportlov och löning. Så vi gick drottningatan från "Bok och bild" för att kolla på rean fram till åhlens där vi handlade mat. Sen var tanken att vi skulle fortsätta ner till hötorget så jag kunde kolla på mina kläder, för hittills hade jag inte provat ett enda plagg. Men jag var helt slut! Jag hade tokont i både rygg och fötter och ville bara sätta mig ner och sova, har nog fått en släng av mammas fibromyalgi, så vi åkte hem istället. Väl hemma satte jag mig i soffan och hackade grönsaker och jocke fixade resten av våran tacosbuffé som iaf var god. Sen sjöng jag lite singstar för mig själv och sen gick jag o la mig.

Fredag:  Dagen börjar bra, jocke tar med sig nästan allt som ska återvinnas och åker in till stan runt 13.00 för att träffa sin mamma och "göra bankärenden" medan jag fixar lite här hemma och handlar chips till lördagen. Jocke och Robban kommer hem vid ca 16.30 och då har jag ringt till Zofie som var en av de som skulle med på 90´s men hon svarar varken när jag ringer eller på sms. Andra Sofi sms:ar att hon inte kommer  och Sandra verkar ha glömt bort allt. Men tillslut får jag tag på Zofie o då har hon tydligen typ magsjuka så hon kan inte följa med men hon säger att Elin fortfarande ska haka på, med två kompisar! Jag sms:ar att jag inte har nån lust längre men hon ska ut ändå med dom. Så när jag ställt in mig på att bara vara hemma med grabbsen ringer Ronja o säger att hon är på så då ringer jag Sandra också och allt slutar med en singstarkväll iaf. Men halv tolv ringer Idde och frågar om jag kan komma och jobba runt 9-10 på lördan så alla får åka hem för jag måste sova! Lite snabbt slut på den kvällen.

Lördag: Trött som en jag vet inte vad, vaknar jag vid 8.00. Håller på att somna på t-banan men kommer iaf till jobbet och jobar til 15.00. Sen åpker jag hem och powernappar, nästan iaf. Sen över till cornelia vid 18.30 för att handla det sista till festen. Sen kollar vi på melodifestivalen och jag är fortfarande sur för att Anna Sahlene och hon från norge med brösten inte gick vidare! Inte för att hon hade stora bröst såklart men för att den låten var bäst! Istället gick Agnes med burrhår och dålig låt vidarem, fattar nada! Men men sen vart jag sur för att nästan alla bangade och vi vart bara ca 10 pers, men men vi hade kul ändå lekte charader o allt! Sen fick jag o jocke skjuts av Sandra o Ylber som bor nära, tokbra det :)

Söndag: Vaknar av att Jocke satt på tv:n vid 8.00 för att han ska se vasaloppet...! Men men va lite mysigt att bara ta det lugnt framför tv:n o jocke somna t.o.m några gånger hehe, sen fortsatte jag att lata mig med att se pirates of the carrabean. Sen åkte vi över till jockes föräldrar på middag och stannade till typ halv 10. Fick skjuts hem samt den nygamla skrivaren med oss.

Det var min vecka det, idag ska jag bara ta det lugnt. Idde ringde i morse när jag sov men när jag ringde upp honom hade han tydligen ringt Deggi ist. Men men ska tydligen jobba 9-17 i morn, vet inte hur han har tänkt sig detta, well well nu ska jag äta frukost, jocke har lovat att göra till mig men de verkar som jag får göra den sj! Jaja puss på dig älskling iaf!